Kuvat MM
Pavlova on marenkileivos. Sen täytteenä on yleensä tuoreita hedelmiä tai marjoja tai molempia. Lisäksi siinä on kermavaahtoa ja pohjalla ehkä jotakin hilloa.
Tein Lemon curdia ja koska siihen käytetään kananmunasta vain keltuaiset, jäi valkuaisia runsaasti. Koska ruoka-aineksia en yleensä ole syytä heittää perusteettomasti roskiin, päätin tehdä Pavlovaa.
Ohje, jota olen käyttänyt on tällainen
4 valkuaista
2 ⅔ dl sokeria
1 tl valkoviinietikkaa
½ tl vaniljasokeria
⅔ rkl maissitärkkelystä
Uunin lämpiötila on n. 100 astetta. Marengit saavat olla siellä noin 1½-2 h. Jos lämpötila on kuumempi, alkavat marengit helposti ruskistua.
Kuivata marengeja, kunnes ne ovat päältä täysin kuivia, mutta sisältä ihanan pehmeitä ja tahmeita.
Comments
Post a Comment