Raparperi-rahkapiirakkaa

Taannoisella metsäretkellä sain jälleen kiinni yhdestä hyvästä piirakkaohjeesta. Minulla on tämän ystävän kanssa vahva ruokamenneisyys. Olemme tutustuneet ruoan äärellä kauan, kauan, kauan sitten. Näyttää siltä, että nykyisinkin meillä on aina enemmän tai vähemmän ruokaan liittyviä juttuja kun tapaamme. Hän oli leiponut mustaherukkapiirakkaa juuri tällä ohjeella retkemme kahvitteluhetken jälkiruoaksi ja lähetti linkin Kotikokin sivuston raparperi-rahkapiirakkaan. Tämähän se tosiaan on!

Tein vuosia sitten mm. herkullista puolukkapiirakkaa tällä ohjeella. Ohje oli kirjoitettu jollekin lappuselle ja se on elämän pikku tyrskyissä päässyt putoamaan matkasta. Kiitos ihana ja <3 ystäväni!

Annos on todella suuri, kuten ohjeessakin mainitaan, ja siitä tulee helposti pari uunipeltiä.
Raaka-aineet
POHJA:
1,2 l vehnäjauhoja
4,5 dl sokeria
3 tl leivinjauhetta
3 tl ruokasoodaa
3 g vaniljasokeria
375 g voita
2 munaa
3 dl piimää
Täyte:
raparperia (tai omenoita tai vadelmia)
2,5 dl sokeria
750 g MAITORAHKAA
3 munaa
3 tl vaniljasokeria
0,5 dl sitruunanmehua

Ohje
Sekoita pohjan kuivat aineet. Sulata rasva ja lisää joukkoon. Jaa taikina kahteen osaan. Toiseen puoleen lisää munat ja piimä. Kaada tämä puolisko korkeareunaiseen uunipeltiin leivinpaperin päälle. Viipaloi raparperit (tai pilko omenat) ja levitä pohjan päälle. Raparperia saa olla reilusti! Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada taikinan ja raparperien päälle. Lopuksi murenna toinen puolikas pohjataikinasta koko komeuden päälle. Laita 175-asteiseen uuniin noin 40 minuutiksi. Ohje on todella reilun kokoinen ja saat varoa, ettei taikina tule pellin yli. Toki voit jakaa piirakan kahteen eri vuokaankin tai puolittaa taikinan.
Lähde: http://www.kotikokki.net/reseptit/tulosta/21377/Raparperi-rahkapiirakka/


Itse olen tehnyt tällä ohjeella piirakkaa
  • raparperista 
  • mustikoista
  • punaherukoista
  • puolukoista
  • omenoista
  • mustaherukoista
  • vadelmista
  • vadelma-mustikkaseoksesta
  • mansikoista
  • karviaisista

Piirakkaa leipoi


Ostoskorissa

Comments