Lihakääryleet possun ulkofiléestä


Kuvat Margit Mannila

Lihakääryleet ovat yksi sunnuntailounaan klassikkoruoka. Ainakin omassa lapsuudenkodissani niitä  tavattiin tehdä  kun tuli sellaisia vähän harvinaisempia vieraita. Täytteenä oli yleensä omenaa, luumua tai porkkanoita. Itse en pidä näistä täytteistä, vaikka ne kai näiden sisuksiin perinteisesti kuuluvatkin. Aika usein kääryle peitettiin pekonilla. Sellaisia tein lihatiskillä ensimmäisessä kesätyöpaikassani ja sitten myöhemmin Tampereen Stockmannin lihaliskillä, jossa olin hetken aikaa lauantaiduunissa vuonna 1988-1989.

Yleensä lihakääryleet tehdään naudan paistista. Päätin kokeilla, miten ne onnistuvat possun ulkofiléestä. Ja onnistuivathan ne. Tein kahdella eri täytteellä a) juustolla ja b) herkkutatti-sipulimuhennoksella. Leikkaa filée noin ½ cm paksuisiksi siivuiksi ja nuiji pihvit mahdollisimman ohuiksi.
Mausta filéet pippurilla ja suolalla ja asettele ne päällekäin maustumaan. Laita coctailtikut likoamaan kylmään veteen. (Varaa kaksi tikkua/pihvi)

Valmista täyte


Liota tikut kylmässä vedessäKääri filéet tiukalle rullalle ja laita tikut siten että paketti pysyy kasassa. Hieman vinoon.


 Jauhota pihvit.
Lisää pannulle selleriä, palsternakkaa ja porkkanaa. Kuullota kasviksia hetki ja lisää kaikki kattilaan. Kiehauta pannulla vettä ja siivilöi liemi kattilaan lihojen ja kasvisten päälle. Anna hautua n. 45.

Lopuksi ota lihat uuninkestävään vuokaan. Soseuta kasvikset liemeen ja siivilöi se lihojen päälle. Anna olla uunissa vielä n. 20 min. Tarjoa perunoiden/perunasoseen ja salaatin kanssa.Salaatissa oli cosmopolitan -salaattia, kananmunaa ja avocardoa sekä sitruunanmehua.  Koristeena kuvattua kevätsipulia.Lähetetty Windows Phonesta

Comments