Uusi vai käytetty?



First things first, sanotaan. Lupasin Junnulle että heti kun saamme paikan, minne voi laittaa trampoliinin, hankin hänelle sellaisen.  Olemmekin nyt käyneet läpi hänen kanssaan vaihtoehtoja: uusi vai käytetty, kestääkö tramppainnostus, kun se on oma. Kyläpaikassa aika kuluu trampalla niin, että tuliaisina on rättiväsynyt lapsi.

Tänään olen sitten selaillut tori.fi:n tarjontaa ja keltaista pörssiä jne. ja todennut, että uusi taitaa olla uusi tässä tapauksessa.



Uusien trampoliinien hinnat vaihtelevat aika laajalla skaalalla, kuten käytettyjenkin. Ihan kaikista halvimmista en ole ollut kiinnostunut, koska ne eivät välttämättä kestä. Toisaalta voi olla, että kestävät juurikin sen, mitä on tarvis. Kuitenkin, jos laatu on heikko se ei edistä kiinnostusta hyppimiseen.

Olen ajatellut joko Jumpking - tai Acon Air -merkkisiä  trampoliineja. 


Eli ollaan kysymyksen äärellä: kannattaako edes harkita "harjoittelukappaleen" hankintaa?  Sanonta, että käydän ei kannata ostaa halpaa (=huonoa) pitää paikkansa. Halvalla voi ostaa, jos tulee sopiva tilaisuus, mutta yleensä heikkotasoinen tuote ei kestä tai se muuten käyttöominaisuuksiltaan sellainen, että se tappaa innostuksen heti alkuunsa.

Lisäksi nämä "harjoittelukappaleiden" hintapyynnöt ovat aika huikeita. Verkottomasta ja käytetystä markettrampoliinista pyydetään, vähän myyjästä riippuen, n.150-200 €. Ja kun siihen ostaa verkkovarustuksen (n. 169 €) ollaakin jo iloisesti samalla hintahehtaarilla kuin uuden trampoliinin kanssa. Tosin pääkaupunkiseudulta saisi suhteellisen hyvään hintaan käytettyjä, mutta ajomatka n. 400 km ei oikeasti houkuttele.

Eli heikkolaatuisesta trampasta ei saa suutelemalla parempaa.  Päädyin siksi tilaamaan Acon Air trampoliinin. Toimitus on valitettavasti vasta viikolla 31, mutta ehtii Junnu sentään muutaman kerran sitä käyttää ennen kuin se pitää kasata talvivarastoon. 

Lähetetty Windows Phonesta

Comments