Kuvat Margit Mannila
Ohrarieska on juuri uunista tulleena herkku. Sitä kannattaa kuitenkin leipoa kerralla enemmän ja laittaa se pakkaseen. Sitä ei pidä ottaa sulamaan enempää kuin mitä kerralla käyttää, sillä se kuivuu todella nopeasti.
Julkaisin joskus täällä koosteen ohrarieskaan liittyvistä ohjeista otsikolla Ohrarieska leivinuunissa.
Tällä kerralla leivon rieskan jogurttiin (1 litra jogurttia ja 2 dl vettä nesteeksi).
Laitoin pari desiä vehnäjauhoja ja loput sitten ohrajauhoja eli kilon pussi.
Teen aika löysän taikinan, jonka kaulin vehnäjauhoilla mahdollisimman ohueksi.
Pyrin kaulimaan rieskan todella ohueksi.
a) se paistuu nopeasti
b) on mielestäni parempaa
c) paistuu kuumassa uunissa todella nopeasti.
Olen ajatellut ottaa nyt hieman määrätietoisemman otteen tähän rieskan leivontahommaan ja kehittää "täydellisen" rieskataikinan.
Comments
Post a Comment