Vanhanajan ruokaa


Kuvissa Lindströmin pihvit ovat menossa uuniin.

Hmmm... tuli tässä taannoin tehtyä pitkästä aikaa sellaista vanhanajan ruokaa. Listalla olivat Lindströmin pihvit, kaalilaatikko ja kaalikääryleet. Kyllä ne ovatkin hyviä! Kaalikääryleitä urakoin oikein kunnolla, sillä ne ovat sellaisia, että en jostakin syystä saa aikaiseksi aloittaa niiden tekemistä kovin usein, vaikka eihän niissäkään nyt niin kauaa mene.

Lindstömin pihvit ovat toinen sellainen vähän enemmän aikaa vaativa ruoka. Toisaalta senkin tekemisessä voi vähän oikaista, joten ...

Aloitin urakan kuorimalla reilun kilon keltasipuleja ja raastamalla ne. Riisi kiehumaan ensimmäisen kaalin keitinveteen (jotta se saa hyvää makua) ja jauhelihaa pannulle. Kun sain kaalikääryleihin ja kaalilaatikkoon tarkoitetun jauhelihan paistettua, paistoin sipulit kaikkiin ruokalajeihin. 

Linströmin pihvien punajuuret pitäisi keittää, mutta kaupan punajuurista on punajuurten juuri pätkäisty poikki ja sehän käytännössä tarkoittaa sitä, että niitä punajuuria ei voi keittää tai voihan ne, mutta ne eivät säilytä väriään, joten raastoin punajuuret hienoimmalla mahdollisella terällä raasteeksi. Annokseeni tuli kilo punajuurta, joten ihan pienestä erästä pihvejä ei ollut kysymys.

Aika usein kuulee sanottavan, että lapset eivät pidä kaalista eikä Linströmin pihveistä, mutta meillä ainakin näitä ruokia toivottiin lisää.

Ostoskorissa
 
 

Comments