Juustoinen sienikeitto


Marttojen juustoinen sienikeitto-ohje löytyy sivustolta Martat.fi 


1 sipuli
2 dl esikäsiteltyjä, mietoja sieniä, esim. haperoita
1 rkl öljyä
2 rkl vehnäjauhoja
8 dl maitoa
100 g sulatejuustoa
1 kasvisliemikuutio
rakuunaa
paprikajauhetta
hienonnettua persiljaa
 
1.      Hienonna sipuli ja sienet, hauduta niitä hetki öljytilkassa.
2.      Ripottele pinnalle vehnäjauhot ja sekoita maito joukkoon.
3.      Lisää juusto ja liemikuutio, anna keiton kiehua hiljalleen välillä sekoittaen, kunnes juusto sulaa.
4.      Mausta keitto, ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa.



Tämänpäiväinen sienisaalis koostui lähinnä lampaankäävistä. Löysin muutamia tatteja sekä karvalaukkuja. Ohjessa mainittuja haperoita on metsä vielä puollollaan, mutta päädyin tekemään juustoisen sienikeiton tateista. Mukana oli herkkutattia, männynherkkutattia sekä koivun punikkitattia.






Ainekset
3 pienehköä sipulia 
4 pientä porkkanaa
n. 1,5 l tatteja 
voita
1 kasvisliemikuutio
2-3 rkl vehnäjauhoja
n. 8 dl vettä
50 g sulatejuustoa tai juustoraastetta
ripaus currya
ripaus chiliä
ripaus valkopippuria
1 kasvisliemikuutio
1 tl kuivattua sitruunamelissaa
2 dl kermaa
 
Tein näin
1. kuori sipulit ja silppua ne pieniksi kuutioiksi
2. laita kattilaan voita ja freesaa siellä, kunnes ne ovat pehmeitä 
3. kuori porkkanat ja siivua ne perunankuorimaveitsellä ohueksi nauhaksi.
4. lisää joukkoon mausteet ja kääntele sipuli-porkkanaseosta hetki.
5. lisää sienet. Paista niitä kunnes niistä on irronnut nestettä.
6. laita joukkoon vehnäjauhot ja kääntele vielä hetki.
7. lisää neste. Anna hautua kunnes porkkanat ovat al dente.
8. lisää sulatejuusto ja seikoittele.
9. lisää lopuksi kerma. Anna hauduta vielä hetki (kunnes kerma on lämmintä)
10. tarkista maku. Ripottele koristeeksi (kuivattua) persiljaa, korianteria tai timjamia.


 


Lähetetty Windows Phonesta

Comments