Sitruunamutakakku

 Iltalehdestä löytyi sitruunamutakakun ohje, jota on aivan pakko päästä kokeilemaan. Ohjeen takana on lehden toimittaja Tuuli Lindgren. Linkki alkuperäiseen ohjeeseen löytyy tästä linkistä.

Ohjeessa kaikki ainekset sekoitetaan keskenään. Mutta kuten yleensä näissä on aina turhan paljon sokeria. Tästäkin voi jättää yhden desilitran pois.

Sitruunamutakakku

150 g voita tai margariinia

2 luomusitruunaa

2 dl sokeria

1,5 dl vehnäjauhoja

2 tl vaniljasokeria

2 kananmunaa

Koristeluun:

Tomusokeria

1. Laita uuni kuumemaan 175 asteeseen ja voitele piirakkavuoka.

2. Sulata voi.

3. Pese sitruunat ja raasta niiden kuori hienoksi raasteeksi. Lisää raastettu sitruunankuori voisulaan ja purista sitruunoiden mehu mukaan.

4. Lisää sokeri, jauhot, vaniljasokeri ja kananmunat ja sekoita ainekset yhteen.

5. Kaada taikina piirakkavuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

6. Koristele paistamisen jälkeen tomusokerilla.

Comments