Coleslaw -salaatti on helppo lisäke vaikkapa makkaroiden kanssa. Tein 
tätä kuitenkin myöhäiseksi iltapalaksi, kun paistelimme junnun kanssa 
perjantaina herkkusieniä pekoniin kiedottuna.  Ja minulla oli luonnollisesti ns. oma
 lehmä ojassa. Sunnittelin sieniretkeä lauantaille ja tarvitsin sinne 
helpot eväät. Sienikaveri lupasi tuoda lohivoileipiä ja minä lupasin 
tuoda teetä, salaattia ja vettä.  
Ainekset 4-6 annosta
1/4-1/2 (n. 500 g) Pirkka kaalia
2 porkkanaa
Kastike
1 dl Pirkka Kevyt majoneesia
1 dl Pirkka Kevyt kermaviiliä
1-2 rkl sitruunanmehua tai viinietikkaa
1 rkl sinappia
1/4 tl suolaa
1/2 tl sokeria
1/4 tl mustapippuria
Koristeeksi
1/2 nippua persiljaa
Valmistus (30 - 60 min)
1. Sekoita kastikeainekset tilavassa kulhossa.
2. Leikkaa kaali erittäin ohuiksi suikaleiksi esimerkiksi juustohöylällä. Raasta kuoritut porkkanat. Hienonna persilja. Lisää salaattiainekset kulhoon kastikkeen joukkoon ja sekoita hyvin. Anna salaatin maustua jääkaapissa. Tarjoa esimerkiksi grillattujen makkaroiden lisäkkeenä.
Lähde: K-ruoka.fi reseptit




Comments
Post a Comment