Tomaatti-oliivileipä

Kuvat Margit Mannila 

Tomaatti-oliivileipä.
Tomaatti-oliivileipä sopii erinomaisesti salaatin seuraksi. Se on kyllä herkullista myös sellaisenaan.

Tarvitset
n. 1-1,5 l vettä
1 rkl suolaa
1 pkt hiivaa
1 purkki aurinkokuivattuja tomaatteja
1 pieni purkki viipaloituja oliiveja
vehnäjauhoja
öljyä (tomaattipurkista)

Tee näin
Tee taikina ja lisää siihen loppuvaiheessa pilkotut aurinkokuivatut tomaatit ja oliivit.
Anna taikinan kohota.
Lämmitä uuni 225 C.
Pyörittele taikinasta suurehkoja sämpylöitä ja kauli ne noin 2 cm paksuisiksi leipäsiksi. Peltille mahtuu viisi leipää.
Paista n. 25 minuuttia.



Comments