Keittön puutasot paikoillaan

Kauan odotetut keittön puutasot saapuivat sovitusti keskiviikkona. Osoitteen kanssa oli ongelmia. Painotin uutta osoitetta myyjälle ainakin neljä kertaa ja hän vakuutti vaihtaneensa sen kaikkiin papereihin. No kuitenkin tuotteiden päällä osoite oli, yllätys yllätys, väärin. Harmitti. No perille löysivät se kai on tärkeintä.
 
Tuote oli juuri niin hieno ja hyvä mitä olin ajatellut, joten pieni sählääminen osoitteen kanssa unohtuu nopeasti. Vanhojen pöytien irroittaminen olikin sitten oikein operaatio. Vanhat pöytälevyt oli liimattu kalusteisiin kiinni ja sain käyttää kyllä koko luovuuteni, että sain ne irroitettua rikkomatta alakaapistojakin kokonaan.
Toinen ongelma, jonka kohtasin olivat kaakelit. Uudet puulevyt olivat vanhoja noin 0,50 cm paksumpia ja kaakeleista piti saada noin 0,70 cm pois. Käväisin Pohjanmaan Raudassa ostamassa lasiveitsen ja ryhdyin hommiin. "Piirsin" lasiveitsellä merkit kaakeleihin ja ja ryhdyin nakuttelemaan taltan avulla laattoja lyhyemmiksi. Se oli varsin hikistä puuhaa. Suojasin silmät remppalaseilla ja toivoin parasta, että saisin kaakelit lyhennettyä enkä halkaistua epämääräiseksi kaakelimössöksi. Ihmeekseni kaikki sujui tällä kertaa ihan kuin Strömsössä.
 
Hyvin onistuneen katkaisun avaimen uskon olevan sen, että tein kaakeliin todella syvät urat lasiveitsellä (niin syvät kuin pystyin). Iskin taltan (leveähkö n. 2,5 cm) kahden kaakelin saumauksen keskikohtaan hieman yläviistosta ja napautin terävästi. Kaakeli katkesi todella kauniisti.
Kaakelit katkesivat juuri oikein!

Sitten oli vuorosssa pöytälevyjen öljyäminen mukana tulleella öljyllä. Pöytälevyjen pintapuoli oli öljytty tehtaalla, samoin reunat, mutta ohjeissa sanottiin, että alapinta pitää öljytä huolellisesti ja antaa öljyn imeytyä puoli tuntia ja sitten pyyhkiä ylimääräinen pois.
Jatkossa öljyäminen on tehtävä seuraavan kaavan mukaan: 1 viikko (asennusviikko) pinta öljytään kaksi kertaa.
Seuraavat kolme viikkoa: pinta öljytään  kerran viikossa.
Sen jälkeen pinta öljytään vuoden ajan kerran kuukaudessa.
Ensimmäisen vuoden jälkeen pinta öljytään 1-2 kertaa vuodessa.

Entiseen asuntooni ostamat puukantiset säilytyspurkit sopivat täydellisesti uuden kotini uudistuneeseen keittiööni.


Ostoskorissa



P.S. Nämä pöytälevyt ruuvataan kalusteisiin, joten niiden irroittaminen on seuraavan remontin yhteydessä huomattavasti helpompaa.

Comments

  1. Merkitsen kommentteihin muistiin keittiön työtasojen öljyämiset. Lokakuun osalta öljyäminen tehty 4.10.2013. Seuraava jälleen kuukauden kuluttua.

    ReplyDelete
  2. Pöytä öljytty marraskuun osalta 2.11.2013.

    ReplyDelete
  3. joulukuun öljyäminen hoidettu.

    ReplyDelete
  4. tammikuun öljyäminen hoidettu

    ReplyDelete
  5. helmikuun öljyäminen hoidettiin1.2.

    ReplyDelete
  6. maailiskuun öljyäminen 1.3.2014

    ReplyDelete
  7. Pöytätasot öljytty 30.3.2014.

    ReplyDelete
  8. kesäkuun osalta öljyäminen hoideltu. Vielä kaksi kertaa tämä joka kuukausi tapahtuva öljyäminen. Sitten 1-2 kertaa vuodessa.

    ReplyDelete
  9. heinäkuun öljyäminen hoideltu. Elokuun osalta homma hoitoon heinäkuun loppupuolella. Pinnasta on tullut todella hyvä. Vesi, jos sellaista pöydälle roiskahtelee, jää pöydälle mukavaksi lätäköksi ja se on helppo pitää muutenkin puhtaana.

    ReplyDelete
  10. elokuun öljyäminen hoideltu. Nyt öljyäminen pitää hoidella joko puolen vuoden tai vuoden välein.

    ReplyDelete
  11. pöytä tuli öljyttyä joulusiivouksen yhteydessä. Meinasi unohtua merkintä. Seuraavan kerran sitten kesän kynnyksellä. Pinta on erinomainen.

    ReplyDelete

Post a Comment