Ruokaostoksilla joulukuussa 2019


 Kuva Margit Mannila

Joulukuussa ruokaan kului rahaa yhteensä 370,03€. Summassa ovat mukana myös suhteellisen suuri määrä herkkuja sekä yksi ruokakassi.Kahta ruokailijaa kohden summa tekee 185,01 € ja komea 123,34. Päiväkulutus on 11,93 €.



Päätin joulukuussa, että en enää pidä päiväkohtaista julkista ruokalistaa, vaaan laitan muistiin pelkän summan ja kirjoitan jotakin.

  • Innostuin jälleen leipomaan pizzaa. Tein 40 kpl annospizzoja. Ajattelin, että ne riittävät koko kuukaudeksi Junnulle välipalaksi koulun jälkeen, mutta kuten odotta sopii, olivat myös Junnun kaverit kiinnostuneita jälleen pizzasta, joten ne loppuivatkin jo viikossa. 
  • Saimme myös herkutella naapurin tarjoamalla jouluaterialla. Alupalana oli sillisalaattia ja leipätikkuja. Pääruokana ankanrintaa ja kermassa haudutettuja sipuleita sekä perunoita (ankanrasvassa paistettuja). Kokki taitaa hommat näin eläkkeelläkin. 
  • Aattona perinteisesti söimme pihvit. Ja sitten vielä joulupäivänä ja tapaninpäivänä. Sitten Juniori tuumasi, että älä enää huomenna laita niitä, joten laitoin loput lihasta pakkaseen odottamaan "parempia" aikoja. Kermaperunoita riitti myös naapurille.
  • Välipäivät ovat kuluneet tähteitä syöden. Vaikka yritin täsmäkokota, niin silti ruokaa tulee tehtyä liikaa. 
  • Vuoden viimeisen päivän vietin ystävieni kanssa rupatellen. Söimme ja pohdimme mennyttä ja tulevaa.

Comments