Pannumunakas

Päädyin tänään tekemään pannumunakkaan.
Kuvat Margit Mannila

Muuten kuin munakasrulla, mutta täyte laitetaankin peltille ja päälle kananmunaseos.


Tarvitset 6 kananmunaa, 6 dl maitoa, 1 dl vehnäjauhoja ja  1 tl suolaa. 
Sekoita ainekset ja paista 225 C n. 25-30 min. 

  • Koska en paistanut sipuleita paiston munakasta 200 C:n lämmössä, jotta ne ehtivät hieman kypsyä. 
  • Maustoin käyttämäni ainekset ripottelemalla niiden päälle suolaa ja hieman valkopippuria sekä kuivattua kevätsipulia. Sekoittele, että suola ja pippuri tarttuvat aineksiin.
  • Käytin herkkustatteja, joita oli vielä pakkasessa, punasipulia sekä luumutomaatteja (mini).  
  • Tarjoa salaatin kera.


 
Korkeammassa paistolämpötilassa olisi tullut hieman enemmän väriä, mutta o.k. näinkin. Halutessaan pinnalle olisi voinut vielä ripotella juustoa ja laittaa vielä hetkeksi uuniin, mutta jätin sen tekemättä.


Comments