Savukala


 Kuvat Margit Mannila


Savustimme kirjolohta savustuspöntössä. Tämä oli itselleni ensimmäinen täysin itsenäinen kokonaisen kalan savustus.

Mitä opin?

  1. Noin kilon painoisen kalan savustamiseen menee reilu tunti.
  2. Sokeri toimii mukavasti purun seassa.
  3. Laita purua aika reilusti.
  4. Pidä "sopiva" tuli, sillä kalan on tosiaankin tarkoitus kypsyä savulla eikä kuumuudella. Toki ei tällaisista mitään kylmäsavukalaa tule.
  5. Laita kalaan merisuolaa reilusti tai tee paiston jälkeen 10 % suolavesi, jonne laitat kalan suolautumaan.  
  6. Älä aukaise liian aikaisin /turhaan savustuspöntön kantta.
  7. Voit laittaa kalan sisään esimerkiksi sitruunanviipaleita. Ne maustavat kalaa.


Comments