Puolukka-toffeepiirakka

Kuva Margit Mannila
 
 
Nyt kun satokauden tuotoksia on mukavasti pakkasessa olin ilahtunut, kun bongasin Kotilieden ohjeen puolukka-toffeepiirakasta.  
 
Ohjeesta puuttuu, missä vaiheessa puolukat lisätään. Ainoastaan viimeistelyyn neuvotaan laittamaan puolukoita. Itse ratkaisin ongelman niin, että laitoin puolukat keksien päälle ja niiden päälle kinuskin. Koristelin sitten piirakan puolukoilla. Tomusokerin jätin pois, sillä kinuskissa on kohtuudella kaloreita omiin tarpeisiin. Kermavaahtoon laitoin vain valinjasokerin. Omalle makuaistilleni tämä oli aivan riittävän makeaa.

Ainekset

Puoloffee

  • 180 g kaura-, kandisokeri- tai digestivekeksejä
  • 75 g voita
  • 1 prk (397 g) karamellisoitua kondensoitua maitoa
  • 2 ½ dl vispikermaa
  • 1 rkl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 3 dl puolukoita

Valmistusohje

Puoloffee leivotaan helposti näin:

1. Murenna 180 grammaa kaura-. kandi- tai digestivekeksejä monitoimikoneessa tai muovipussissa kaulimella painelemalla. Sekoita 75 grammaa sulatettua voita murusiin. Painele seos piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille.

2. Sekoita yksi purkki karamellisoitua maitoa sileäksi ja levitä pohjan päälle. Vatkaa 2 1/2 desilitraa kuohukermaa sekä yksi ruokalusikallinen sokeria ja kaksi teelusikallista vaniljasokeria vaahdoksi  ja lusikoi kermavaahto kinuskin päälle.

3. Viimeistele puoloffee puolukoilla ja halutessasi tomusokerilla.

Vinkki! Jos et löydä valmista kinuskia säilykepurkissa, voit keittää kinuskin kondensoidusta maidosta. Poista purkista etiketit ja keitä säilykepurkkia noin 3 tuntia kattilassa. Purkin pitää olla koko keittämisen ajan veden alla.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 20/2021.

Lähde Kotilieden verkkosivusto.

 
 

Comments