Ruoan terveellisyys

Olen pohtinut jostakin syystä oikeastaan koko elämäni ajan paljon ruoan terveellisyyttä.  Ehkä malli tulee kotoa. Maaseudun kasvattina olen syönyt lapsena lähellä tuotettua ruokaa. Aikuistuttuani jatkoin samalla tavalla. Valmistan perheeni ruoan mahdollisisuuksien mukaan perusraaka-aineista. Mieluusti käytän kotimaisia raaka-aineita, jos se vain suinkin on mahdollista. Tosin viime vuosina on näyttänyt vähän siltä, että suomalainen ruokatuotanto halutaan ajaa loppuun keinolla millä hyvänsä. No ehkä tätä asiaa ei saisi sanoa ääneen. Sanoin sen nyt kuitenkin. Olen siitä huolestunut.

Yksi mielenkiintoinen elintarvike ovat mehut. Appelsiinimehu oli oikeastaan ensimmäinen teollinen mehu, jota olen lapsena juonut. No, lapsuudestani on jo huomattavasti enemmän kuin 15 vuotta, mutta sanotaanko, että viimeisen noin 15 vuoden aikana mehuvalikoima on kasvanut räjähdysmäisesti. (Ks. artikkeli appelsiinimehusta. Englanninkielinen). Kotonani tehtiin mehu aina itse. Marjoja kerättiin niin luonnosta kuin omista pensaistakin.

Meille jopa hankittiin tuoremehulinko, jolla tehtiin sitten mehua niin omenoista kuin porkkanoista.  Mehulinkoa käytettiin todella ahkerasti. Joka aamu minua odotti lasillinen porkkanamehua. Puristusjäte käytettiin sitten sämpylöihin.
Kuvan lähde: http://www.klingel.fi/mb3_media/208/570/0/7/8/078295H.jpg

Puhumattakaan isovanhemmistani. Isovanhempani kasvattivat kaiken ruoan itse. Kaupasta he ostivat vain aivan välttämättömimmät. Ruokaa syötiin kohtuudella, makeita kakkuja vain juhlapäivisin tai sunnuntaina kahvipöydässä.

Ruotsissa ollaan meitä näissä ravintoasioissa huomattavasti edellä. (Yksi syy siihen, miksi ruotsinkielinen kansanosa elää pidempään, ovat terveempiä ja onnellisempia, lienee se että he saavat ensimmäisenä uusimman tiedon.) Kostdoktorn on Ruotsin suosituimpia terveysblogeja.  Andreas Eenfeldt on ruotsalainen lääkäri, joka  ottaa kantaa matalahiilihydraattiseen ruokavalioon.

Ruoka on sinänsä oikeasti aika mielenkiintoinen asia. Onkohan mahdollista, että nykyään on menty hieman sivuraiteille sen suhteen, mikä on terveellistä ruokaa ja mikä ei?


Pohdiskellen
 
 
Ostoskorissa
Comments


  1. vitality ageless male and alex jones super male vitality before and after and super male vitality turks super male vitality reviw supreme male vitality tim kennedy super male vitality what is in super male vitality pill male enhancer herb pharm male sexual vitality tonic reviews does male vitality plus work super male vitality on skin new vitality ageless male boost free testosterone super male vitality taste reviews of vitality fitness alpha male rx Exercise Not just will you show signs of improvement shape when you work out, yet you will likewise enhance your certainty. Exercise expands stamina and vitality too.Eating routine  Nutrition assumes a major part in your sexual wellbeing also. Discover an eating regimen that works for you! At the point when your body isn’t getting legitimate nourishment, your physical wellbeing, including moxie, will endure.
    http://www.cureidea.com/vitality-male-enhancement/

    ReplyDelete

Post a Comment