Banaanikakku vai taatelikakkuOlen elämässäni syönyt muutaman kerran banaanikakkua. En ole pitänyt kovinkaan paljon niistä, sillä banaanit eivät kuulu mieliruokiini. Lapset tykkäävät kuitenkin banaaneista ja siksi ostan niitä silloin tällöin. Ilmeisesti joskus ihan  liikaakin, sillä nyt näytti siltä, että kasa banaaneja jää biojätteiksi. Mieleeni tuli nyt kuitenkin taatelikakku ja sen ohje. Siinähän taatelit keitetään veden ja sokerin kanssa soseeksi (sekoitetaan sauvasekoittemella) ja siihen sitten sulatetaan rasva.

Ylikypsät banaanit, niin arvelin, sopivat mainiosti tähän tarkoitukseen. Siispä tuumasta toimeen. Laitoin kattilan pohjalle n. 1 dl vettä, pilkoin kuusi ruskeakuoriseksi muuttunutta banaania kattilaan, ripottelin päälle 1 dl sokeria ja 1 rkl kanelia. Annoin seoksen kiehahtaa hetken, soseutin banaanit sauvasekoittimella ja lisäsin joukkoon 200 g margariina.

Ohje Taatelikakku, soveltaen banaanikakku

1 pkt taatelia
3, dl vettä
2 dl sokeria
200 g margariinia tai voita
2 munaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
3½ del vehnäjauhoja

Tee näin
1. paloitellut taatelit ja vesi kieuhautetaan sokerin kanssa.
2. kun taatelit ovat pehmentyneet, ne sekoitetaan sauvasekoittimella
3. ota kattila pois liedeltä ja laita seokseen margariini tai voi
4. kun seos on jäähtynyt, lisää siihen kananmuna
5. lisää jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe, sooda ja vaniljasokeria
6. sekoita taikina tasaiseksi.
7. paista kakkua 175 C, n. 1 h/kunnes se on kypsää (ei tartu tikkuun kokeiltaessa).


Kakku onnistui ja siitä tuli oikein hyvää rakenteeltaan ja kuulemma hyvää. Junnu söi sitä ystävänsä kanssa reilut palaset ja pyysivät vielä lisääkin. Kyllä se omasta mielestänikin oli ihan syötävää, mutta minusta ei taida kuitenkaan saada banaanin ystävää.

OstoskorissaComments