Ranskalainen pikaleipä tai pikapulla on mielestäni aika kiva leivonnainen. Annoksesta tulee puoli uunipeltiä. Tee siis kaksinkertainen annos, jos haluat vähän enemmän pullaa kerralla.
Taikina
1 muna
2 rkl sokeri
1½ del haaleaa maitoa
50 g hiivaa
75 g pehmeää voita/margariinia
4½ dl vehnäjauhoja
2 tl kardemummaa
1 dl rusinoita
Pinnalle
50 g pehmeää voita/margariinia
1 dl fariinisokeria
50 g mantelilastuja
50 g kaurahiutaleita
1. Kananmunat + sokeri sekoitetaan niin että rakenne rikkoutuu
2. maito, hiiva, pehmeä rasva, kardemumma, vehnäjauhot ja rusinat sekoitetaan joukkoon.
3. Seos levitetään leivinpaperilla vuorattuun vuokaan
4. Päälle ripotellaan koristeluun tarkotettu tahna
Paista 200 C n. 30 min.
Pikapullan ohjeita muualla
KodinKuvalehden ohje pikapullaan löytyy tästä linkistä
Maku -lehden ohje on tällainen
Pirkan ohjeilla yleensä onnistuu varmasti. Tässä pikapulla.
Comments
Post a Comment