Simaa ja munkkeja





Vappuun kuuluvat sima ja munkit. Ainakaan itse en juuri muulloin kumpaakaan näistä tee. Sima sopisi kyllä, kotikaljan ohjella, moneen muuhunkin tilaisuuteen. Lapsuudestani muistan, että isäni äiti tapasi tehdä simaa aina kesäisin. 

Siman teen fariinisokeripussin kyljessä olevalla ohjeella. Ohje löytyy myös netistä DanSukkerin sivuilta otsikolla Itse tehty sima tekee Vapun. Wikipediassa on hieman siman taustasta.


Munkkien ohjeita on varmasti yhtä monta kuin munkinpaistajaakin. Itse teen munkkitaikinan ihan täysin näppituntumalla. Paistamiseen käytän rypsiöljyä tai kookosrasvaa. Meidän perheessä syödään lumipallomunkkeja eli pieniä pyöreitä munkkeja, jotka on sokeroitu tomusokerilla.

Tärkeää on kohottaa munkit hyvin!



Öljyn on syytä olla kuumaa, jotta paistuminen alkaa heti!

Sokerointi onnistuu parhaiten paperipussissa. Säästä sokeripusseja tähän tarkoitukseen.


Ohjeita munkkitaikinan tekemiseen ja munkkien paistamiseen

Kinuskikissa leipoo munkit näin 

Kotiliesi koristelee munkit sokeritahnalla

Munkit (Valio)

Yhteishyvän  ohje riittää 20 munkkiin samoin K-ryhmän sivuston ohje
Hesarin ohje lupaa 50-60 munkkia. Tämä kuulostaa jo aika hyvältä määrältä.

Lähetetty Windows Phonesta

Comments