Lusikkaleivät


Pääsiäisen aikaan minulla on ollut tapana leipoa lusikkaleipiä.

Käytän Pirkan ohjetta leipoessani lusikkaleipiä. Siinä kohotusaineena käytetään leivinjauhetta. Lusikkaleivistä tulee näin vähän vaaleampia. Pirkan sivustolla on täytteenä käytetty myös mustaherukkaa. Itse täytän, näin pääsiäisen seutuvilla, lusikkaleivät joko aprikoosihillolla tai appelsiinihillolla. 

Ohjeessa lukee, että vatkaa sokeri/voiseos  kylmäksi. Tätä kohtaa ohjeesta en noudata, vaan sekoitan sokerin ja rasvan huolellisesti, mutta sitten annan seoksen jäähtyä sekoittamatta. 

Siispä, kun sekoitat kuivat aineet jäähtyneeseen rasva-sokeriseokseen, älä vatkaa. Taikinasta tulee vaikeasti leivottavaa.

Tarvitset näitä
200 gvoita tai margariinia
1 1/2 dlsokeria
4 dlvehnäjauhoja
1 tlleivinjauhetta
2 tlvanilliinisokeria
Väliin

vadelma- tai omenahilloa
Pinnalle

sokeria

1. Mittaa rasva kattilaan ja anna kiehua hyvin miedolla lämmöllä viitisen minuuttia, välillä sekoittaen. Kun vaahto alkaa laskea kaada rasva kulhoon, lisää sokeri ja  sekoita se rasvaan. Anna jäähtyä sekoittamatta. 
2.Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
3.Painele taikinaa teelusikan pesään ja vedä taikina lusikasta suoraan leivinpaperille uunipellille kupera puoli ylöspäin.
4. Paista pikkuleipiä 175 asteessa 10-12 minuuttia, kunnes ne ovat vaaleanruskeita.
5. Vedä leivinpaperi varovasti pelliltä työpöydälle ja anna pikkuleipien jäähtyä. Levitä hilloa sileälle pinnalle ja paina kaksi pikkuleipää yhteen. Kierittele lusikkaleivät halutessasi sokerissa.


Ohjeita muualla

Hellapoliisi tekee lusikkaleivät näin

Kodin Kuvalehdessä ohjeistetaan näin

Marttojen ohjeessa lusikkaleipien välistä löytyy omena- tai vadelmasosetta

Valion ohje lusikkaleipiin


Lähetetty Windows Phonesta

Comments