Pääsiäisen aikaan minulla on ollut tapana leipoa lusikkaleipiä.
Käytän Pirkan ohjetta leipoessani lusikkaleipiä. Siinä kohotusaineena käytetään leivinjauhetta. Lusikkaleivistä tulee näin vähän vaaleampia. Pirkan sivustolla on täytteenä käytetty myös mustaherukkaa. Itse täytän, näin pääsiäisen seutuvilla, lusikkaleivät joko aprikoosihillolla tai appelsiinihillolla.
Ohjeessa lukee, että vatkaa sokeri/voiseos kylmäksi. Tätä kohtaa ohjeesta en noudata, vaan sekoitan sokerin ja rasvan huolellisesti, mutta sitten annan seoksen jäähtyä sekoittamatta.
Siispä, kun sekoitat kuivat aineet jäähtyneeseen rasva-sokeriseokseen, älä vatkaa. Taikinasta tulee vaikeasti leivottavaa.
Tarvitset näitä
200 g | voita tai margariinia |
1 1/2 dl | sokeria |
4 dl | vehnäjauhoja |
1 tl | leivinjauhetta |
2 tl | vanilliinisokeria |
Väliin | |
vadelma- tai omenahilloa | |
Pinnalle | |
sokeria |
2.Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
3.Painele taikinaa teelusikan pesään ja vedä taikina lusikasta suoraan leivinpaperille uunipellille kupera puoli ylöspäin.
4. Paista pikkuleipiä 175 asteessa 10-12 minuuttia, kunnes ne ovat vaaleanruskeita.
5. Vedä
leivinpaperi varovasti pelliltä työpöydälle ja anna pikkuleipien
jäähtyä. Levitä hilloa sileälle pinnalle ja paina kaksi pikkuleipää
yhteen. Kierittele lusikkaleivät halutessasi sokerissa.
Ohjeita muualla
Hellapoliisi tekee lusikkaleivät näin
Kodin Kuvalehdessä ohjeistetaan näin
Marttojen ohjeessa lusikkaleipien välistä löytyy omena- tai vadelmasosetta
Valion ohje lusikkaleipiin
Lähetetty Windows Phonesta
Comments
Post a Comment