Valkosipuli-kermaperunat, täytetyt kananmunat ja ulkofilepihvi

Pääsiäisen juhla-aterialla söimme valkosipuli-kermaperunoita, täyttettyjä kananmunia ja ulkofilepihviä, jonka päälle haudutettiin karamellisoitua sipulia.
 

Valkosipuliperunat
Valkosipulikermaperunat tehtiin perinteisesti. Eli perunat kuorittiin (n. 1,5-2 kg minulla on todella iso vuoka) ja viipaloitiin.  Vuoka voideltiin, pestyt perunansiivut ladottiin vuokaan ja vuoan kesivaiheella väliin lisättiin neljä puristettua  valkosipulin kyttä.  Nesteeksi 6 dl kermaa + 2dl vettä.  Sekoitettiin pippuria ja suolaa ja kaadetiin perunoiden päälle.

Uuniin  225 C kunnes neste alkaa kuplia, sitten lämpötila lasketaan 175 C:een. Paistetaan kypsiksi. Loppuvaiheessa lämpöä voi vielä nostaa 2 pintaan, jotta päällimmäiset perunat saavat himan väriä.

Karamellisoitu sipuli
6 reilunkokoista sipulia kuoritaan viipaloidaan ja paistetaan voi-öljyseoksessa, ripaus sokeria, suolaa ja pippuria, käännellään että sipulit saavat väriä, laitetaan kattilaan, jossa on hieman nestettä ja annetaan hautua miedolla lämmöllä.

Täytetyt kananmunat
6 kananmunaa keitetään kypsiksi
munat jäähdytetään
kuoritaan
halkaistaan kahtia pituussuunnassa
koverretaan keltuaiset kulhoon
hienonnetaan haarukalla, lisätään mietoa öljyä kunnes "taikina" löystyy esim. viinirypäleen siemenistä tehty öljy on sopivan mietoa
lisäksi
ripaus paprikajauhetta
1 tl kuivattua tilliä 
ripaus valkopippuria
ripaus valkosipulia
ripaus suolaa
loraus punaviinietikkaa
sekoita hyvin anna maustua ja tarkista maku, pitääkö vielä lisätä jotakin
Laita täyte kananmunien sisälle, koristele esim. paprikansiivuilla tai katkaravuilla


Kun perunat ovat kypsiä on aika paistaa kevyesti nuijitut ulkofilepihvit. Laita pannulle hieman oliiviöljyä ja voita. Paista pihvit halutun kypsäksi.




Lähetetty Windows Phonesta

Comments