Avokardo-sardiinisalaatti

Löysin Lapin marttojen sivustolta Avokado-sardiinisalaatti-ohjeen. Sattui sopivasti, että Lidlissä olivat sitten avokadot tarjolla ja ne nähtyäni muistin tämän ohjeen. Päätin siis ostaa ja kokeilla, millaista salaattia tästä tulee.

Ohje on tässä

Avokado-sardiinisalaatti ( 4 annosta )

4 kypsää avokadoa
2 kevätsipulia
1 pussi (100 g) salaattisekoitusta esim. rucola, punamangoldi, tatsoi
1 sitruuna
150- 200 g artisokansydämiä
200 g sardiineja (öljyssä )
2 kypsää kananmunaa
creme fraichea
oliivitahnaa
tilliä
suolaa
rouhittua maustepippuria

Huuhtele salaattisekoitus ja valuta, pese sitruuna, halkaise kevätsipuli ja huuhtele, valuta sardiinit.
Huuhtele avokado ja halkaise se pitkittäin.
Poista kivi lusikalla.
Koverra osa hedelmälihasta niin, että kuoreen jää ohut kerros hedelmälihaa.
Sipaise pullasudilla kuoressa olevaa hedelmälihaa sitruunamehulla, jotta hedelmäliha ei tummuisi.
Samoin pirskottele hedelmälihakuutioiden päälle myös sitruunamehua.
Sekoita kulhossa avokadokuutiot, pilkottu kevätsipuli, pilkotut artisokansydämet, sekä sardiinipalat.
Mausta suolalla, rouhitulla maustepippurilla sekä sitruunamehulla tai sardiiniöljyllä.
Tarkista maku.
Kokoa salaatti avokadokuoriin, salaattisekoitus pohjalle ja muut aineet salaattipedin päälle.
Koristele salaatti oliivitahnalla maustetulla creme fraichella, kananmunanlohkoilla ja tuoreella tillillä.

Ohje: Kotitalousneuvoja Anna-Liisa Tikkanen Lapin Martat ry

Yle mukaan näin teet maailman parasta salaattia.

Itse en pidä artisokasta, joten jätin sen suosiolla pois (lisäsin kananmunaa) ja assarit eivät ole eritysesti oliivien ystäviä, joten  sekoitin omaan osaani creme fraichea muutaman pieneksi pilkotun oliivin, joita sitten vielä vähän muussasin haarukalla.

Maustepippuristakaan en pidä. Sitä huushollissani ei ole, vaikka muuten pippurihullu olenkin. Korvasin maustepippurin mustapippurilla.

















Koristeluun käytin kuivattua kevätsipulia.



Lähetetty Windows Phonesta

Comments