Ruokaostoksilla huhtikuussa 2016


Kuva Margit Mannila


Mitä söimme huhtikuussa? Kuukausi alkoi hyvin perinteisillä ruoilla. Kuukauden aikana ruokaan kului 367.49 € ja se tarkoittaa 12.14 €/päivä. Toukokuu on vielä pakastimen tyhjentämiskuukausi. Marjoja on jonkin verran jäljellä ja niitä on hyvä saada pois uusien tieltä.


Viikko14


Perjantai 1.4.2016
Työpaikalla koulutustilaisuus ja mahdollisuus syödä noutopöydästä. Neiti lentokoneeseen ja kohti Tukholmaa ja Juniorin kanssa illaksi sitten broileria ja riisiä.

Lauantai 2.4.2016
Mökkipäivä. Mökillä perunoita ja lihapullakastiketta. Illalla kotona eiliset tähteet. Iltapalana vielä vähän maustamatonta jogurttia ja viinirypäleitä.

Sunnuntai 3.4.2016
Lihapullien seuraksi spaghettia. Eväät maanantaille.

Viikko 15

Maanantai 4.4.2016
Makkaramaanantai. Grillausta partsilla.

Tiistai 5.4.2016
Perunoita ja jauhelihakastiketta. Eväät keskiviikolle.

Keskiviikko 6.4.2016
Leipäpäivä.

Torstai 7.4.2016
Porkkanakeittoa ja siitä eväät.

Perjantai 8.4.2016
Porkkanakeittoa.

Lauantai 9.4.2016
Mökillä paistoimme kassleria ja laitoimme päälle homejuustoa. Lisäksi ihanaa leipää.
Kotona söimme tortilloja.

Sunnuntai 10.4.2016
Täytettyjä herkkusieniä pekonikääreessä. Jälkiruokana porkkanakakkua sekä illalla juuri leivottuja porkkanasämpylöitä ja kermaista herkkusienikeittoa. Tästä eväät maanantaille.

Viikko 16

Maanantai 11.4.2016
Spaghettia ja jauhelihakastiketta. Lisämausteena paistettua pekonia ja herkkusieniä. Eväät tiistaille.

Tiistai 12.4.2016
Eilisellä mentiin.

Keskiviikko 13.4.2016
Jauhelihakeittoa.Eväät huomiselle.

Torstai 14.4.2016
Elisillä mentiin. Eväänä leipää.

Perjantai 15.4.2016
Makkaran grillausta junnun kanssa. Assari kävi ystäviensä kanssa syömässä.

Lauantai 16.4.2016
Tähdetarjotin.

Sunnuntai 17.4.2016
Pizzapäivä ja jälkiruokana jäätelöä. Huomiset eväät.

Viikko 17

Maanantai 18.4.2016
Parsakaalikeittoa. Eväät huomiselle.

Tiistai 19.4.2016
Riistakäristys ja riisi. Eväät huomiselle.

Keskiviikko 20.4.2016
Teimme riistakäristyksestä kebab-tyylisen aterian.

Torstai 21.4.2016
Burger King avataan Vaasaan. Pääsimme ennakkoon maistiaisille.

Perjantai 22.4.2016
Parsapäivä. Parsaa ja kylmäsavustettua lohta.

Lauantai 23.4.2016
Loimulohta.

Sunnuntai 24.4.2016
Loimulohta ja perunasosetta. Lämmitettiin eiliseltä jäänyt toinen filée uunissa. Lisäksi oli pihvit possun ulkofiléestä. Evääksi loimulohta, perunasossetta ja pari tankoa parsaa.

Viikko 18

Maanantai 25.4.2016
Libanonilainen lihapata. Valkosipuli, sipuli, korianteri, sitruuna -jogurttimarinadissa. Aivan mielettömän hyvää. Lisukkeena paahdettuja porkkanoita, perunoita ja punajuuria. Maistui. Tästä eväät huomiselle ja huominen ruokakin.

Tiistai 26.4.2016
Eilisillä mentiin. + Tortillaa.

Keskiviikko 27.4.2016
Tortillaa ja täytettä oli vielä jäljellä.

Torstai 28.4.2016
Spaghettia tomaatti-jauhelihakastikkeessa.

Perjantai 29.4.2016
Hernekettioa. Naapuri tarjosi aivan erinomaista vanhanajan hernekeittoa. Tein pannaria.

Lauantai 30.4.2016
Mökillä nakkeja ja leipää. Kotona pinattikeittoa, paahdettua  parsakaalia ja grillattua makkaraa.


Comments