Nokkospesto

Kuvat Margit Mannila

Nyt on parass aika kerätä luonnosta erilaisia villivihanneksia. Nokkonen on yksi ravintorikkaimmista ja monipuolisimmista kasveista.  Teinkin tänään nokkospestoa.

Tarvitset
1 litra tuoreita nokkosia
½ dl esim. kurpitsansiemeniä tai pinjansieminiä
1-2 valkosipulin kynttä
½ sitruunan mehu
suolaa
pippuria esim. valkopippuria tai mustapippuria
noin 1-2 dl oliiviöljyä 
 


Tee näin
  1. Nokkoset ryöpätään nopeasti. Keitinvesi kannattaa jäähdyttää ja käyttää kukkien ja vihannesten kasteluvetenä.
  2. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja pyöräytä tasaiseksi massaksi.
  3. Lisää parmesaaniraaste lopuksi valmiiseen pestoon. 
  4. Nauti. 

 

Comments