Lattiaremontti

Joudun tekemään asunnossa myös pariin huoneeseen lattiaremontin.  Makuuhuoneessa on sellainen harvinaisuus kuin kokolattiamatto. Keittiössä parhaat päivänsä nähnyt muovimatto.

Kokolattiamattoa ei oltu liimattu, vaan se oli asennettu paikoilleen listojen avulla. Irroitus oli helppo juttu. Ensiksi vaan listat pois ja sen jälkeen matto mattoveitsellä  sopiviksi siivuiksi ja siivut rullalle, rullat Volvon takakonttiin ja kaatopaikalle. 

Makuuhuoneen lattiamateriaaliksi valitsin tammiparketin, koska sitä on muissakin huoneissa. Keittiössä päädyin tammikuvioituun laminaattiin.  Ostin lattian Villen parketista asennuksineen. Liike on erikoistunut lattioihin  ja se alueensa arvostettu toimija, joten hommat hoituvat hienosti. Palvelu oli ystävällistä ja ammattitaitoista. Ja nopeaa. Tarvitsin kodin valmiiksi 30.06.2013 mennessä, sillä meille oli siihen ajankohtaan sunniteltu juhlat. Kävin alustavat neuvottelu parkettiliikkeessä 4.6.2013
Mittaamaan "pojat" ehtivät 6.6.2013 ja tarjous tuli "paluupostissa" 6.6.2013.

Makkarin asennus tehtiin ensiksi, koska materiaali löytyi heti yrityksen varastosta. Perjantaina 7.6. klo 12.30 marssivat lattiamiehet sisään ja lähtivät pois jo ennen puolta neljää. Ovi ja ovenkarmit oli sahattu sopivan mittaiseksi ja jalkalistat ja kynnys asennettu paikoilleen. Laatuduunia.

Keittiön lattiamateriaali piti tilata, mutta sekin tuli supernopeasti. Jo maanantaina 10.06.2013 oli keittiönkin lattia kunnossa. Keittiössä oli muovimatto ja sen päälle laitettiin vielä solumuovi. Onneksi muovimatossa oli karvapohja, niin se toimii hyvänä lisäeristeenä laminaatille, sillä kopisee enemmän  kuin parketti.


Keittiöön ajattelin ensiksi korkkilattiaa. Korkki on luonnonmateriaali, se on jalalle lämmin ja sen ääntä eristävät ominaisuudet ovat hyviä. Päädyin kuitenkin laminaattiin, koska en ollut aivan varma, että mitä korkkilattia tykkää saksanpaimenkoiran kynsistä. 


Lystille tuli hintaa kokonaisuudessaan 1484,63 €: Itse laittaen olisi säästänyt n. 500-600 €. Toisaalta on hyvä muistaa, että työstä saa kotitalousvähennyksen. (Lue lisätietoja verohallinnon sivustolta, edellä olevasta linkistä.) Sekä aika, joka menee siihen kun harjoittelee ja ehkä sitten harjoittelee myös materiaalilla ja se on loppujenlopuksi aika kallista. Lähipiiristäni olisi löytynyt taitavia remppareiskoja, mutta talkoovoimin tehty lattia ei tee ketään välttämättä kovin iloiseksi. Siis ainakaan niitä, jotka joutuvat duuniin. Ja mikä parasta työ on heti täysin viimeistelty. Myös listat ovat paikoillaan heti toisin kuin yleensä tee se itse- remonteissa, joissa pienet yksityiskohdat puuttuvat vielä vuosienkin jälkeen. (nimimerkillä yli 10 vuotta listoja odottanut.)


Lattia on pitkäaikainen investointi. Huolellisesti tehtyä lattiaa on mukava katsoa ja se nostaa asunnon arvoa.


Lattiamateriaaleista löytyy tietoa keittiötieto.fi-sivustolta ja niistä oli lyhyt yhteenveto myös  Yhteishyvässä.

Linkkejä

Netrauta

Prisma

RTV


Triofloor

Wicanders
(asennusohjeet PDF)
Korkkitrio Oy
Suositushinnasto


Rakentaja.fi

 Vertaa.fi



Lattiaostoksilla

Ostoskorissa

Comments