On se nyt vaan tyhmää maksaa liikaa

Tämän ei nyt ole tarkoitus olla minkään tietyn kestokulutushyödykkeitä myyvän liikkeen mainos, mutta Gigantti on mainostanut, mielestäni osuvasti, alusta saakka lauseella: "On se nyt vaan tyhmää maksaa liikaa." Totta. Niin on. Tuotteesta tai palvelusta riippumatta.

Olen tilanteessa, että joudun uusimaan kodinkoneet  kaikki kerralla. Kirpaisee, mutta haluan kerrankin satsata laatuun  ja pyytää Askon (ent. Cylinda) Mielen, Liebherrin  (tekee laadustaan kuulut Mielen kylmäkoneet) ja Upon tuotteista tarjoukset. Lisäksi tarvitsen kaikkiin laitteisiin asennuksen ja vanhojen koneiden (jää-pakastinkaappi ja liesi) poiskuljetuksen. Astianpesukoneelle tarvitsen myös putkityötä, sillä keittiön hanassa ei ole apk -liitäntää. Putkityö ei luonnollisestikaan kuulu hintaan. Eikä sähkömiehen visiitti, kun pari pistorasiaa täytyy vaihtaa kaksipesäiseksi.

Kaupankäynti perustuu luottamukseen. Jokainen voi itse päätellä, mikä yrityksen ovi sulkeutui osaltani lopullisesti. On se vain tyhmää luulla, että vanhempi naisihminen on päästään ihan tyhjä. Kuvittelen tietäväni kodintekniikasta jopa enemmän kuin aloitteleva myyjä, sillä minulla on niistä perheenäitinä jo useamman vuosikymmenen kokemus. Lisäksi minulla on sellainen ikävä taipumus, että luen käyttöohjeetkin. Olen sentään jo 18-vuotias, jolla on 30 vuoden elämänkokemus.

No mitähän tästä kokonaisuudesta oikein tulee, on mielenkiintoista nähdä.

Source: http://www.verkkokauppa.com/files/images/21/2_142544-299x597.jpeg

Tuotepaketti, johon pyysin tarjousta oli sisällöltään seuraava:

Astianpesukone+ kaukalo apk:n alle
Jää-pakastekaappi
Pakastekaappi, pystymalli tai vaihtoehtoisesti 200 litran ns. arkkupakastin
Liesi (lattiamalli, induktio, kiertoilmalla 50 cm)
Liesituuletin hiilisuodattimella
Mikroaaltouuni
Pesutorni


Yritykset ovat esitetty tässä siinä järjestyksessä, kun kävin niissä ja sain tarjouksen.

Tarjous A (paras palvelu)
4900 € tai jos haluaa koneisiin vähän enemmän digitekniikkaa mm. näytön paljonko pesuaikaa on jälellä yms. hienoa, joka on kiva olla, mutta jota tuskin koskaan käyttää 5100,- € kaikki asennettuna, vanhat poisvietynä+ apk:n alle kaukalo.

Tarjous B (hyvä palvelu)
6690,- €, apk:n alle kaukalo, asennettuna, vanhat poisvietynä

Tarjous C (hyvä palvelu)
5103,- €
 kotiinkuljetus ja vanhat poisvietynä, asennus tilattava erikseen; haluamaani liesimallia ei ollut tarjolla.

Tarjous D  (hyvä palvelu, mutta myyjä sooloili eli rupesi päättämään puolestani+ oli että myyjä vinkkasi tulevasta tarjouksesta ja neuvoi pudottamaan yhden tuotteen pois listalta ja hankkimaan sen vähän myöhemmin)

0000,- € Eli tarjous jäi kokonaan tulematta. Se luvattiin keskiviikkoon 29.5.2013 mennessä. 
On se vaan niin tyhmää jättää tarjous tekemättä, sillä täti käveli kauppaan juuri keskiviikkona.

Liesi oli lattiamalli ja kiertoilmalla, mutta siinä oli induktion sijaan valurautalevyt. Induktioliesi oli sedän mukaan niin nopea. Hmmm... koska olen luonteeltani kaikki nyt ja heti-ihminen, niin hellan nopeus tuskin häiritsee minua. Jos keitto kiehataa nopeammin, niin jääpähän aikaa muuhun tekemiseen.
Pystypakastinkaapin (toinenhan oli siis jää-pakastinkaappi) hankkimisen setä tyrmäsi kokonaan. Lisäksi arkkumalli kannattaa ostaa, kun tulee tarjouksia (hyvä vinkki setä, johon saatan jopa tarttuakin, mutta minä halusin nyt tämän tarjouksen tällaisena ihan vain siitä syystä, että haluan vertailla hintoja.)
Jää-pakastekaapin setä meinasi vaihtaa toisen merkkiseen ja rosterikoneeseen. Jääräpäinen täti ei nyt halua rosterikalusteita, vaan valkoisia.
Liesituulettimen kohdalla setä ei kuunnellut yhtään, mitä halusin.
Pyykinpesukoneessa setä yritti myydä ihan muuta mitä halusin. Samoin astianpesukoneessa.
Mikroaaltouunin osalta olen tyytyväinen sedän sooloiluun. Yksinkertaisempi malli liikkui helposti ja sedän suosittelema malli pysyi tiukasti paikoillaan.
Mitä valitsin?
Valintani kohdistui yritykseen A joka teki järkevänhintaisen kokonaistarjouksen asennuksella ja poiskuljetuksella. He tarjosivat juuri niitä koneita, joista pyysin tarjousta. Sain asiallista tietoa ja he osasivat vastata perustellusti kysymykseeni, miksi minun kannattaisi valita esim. Asko pesutorni Mielen pesutornin sijaan. He olivat kilpailukykyisimpiä. Lisäksi yritys pystyi tarjoamaan joustavan kuljetuksen siten, että he tuovat koneita sitä mukaa kun remppani etenee. Heiltä löytyi sähkö- ja putkialan ammattitaitoa eli asennuksen he pystyivät tekemään itse. Itselleni helpoin ja kokonaisedullisin tarjous. Jatkossa pystyn ostamaan heiltä laadukkaat huoltopalvelut, tosin he totesivat, että tervetuloa sitten 20 vuoden kuluttua. No voi olla, että se on sitten siinä vaiheessa jo perikunta, joka heidän kanssaan asioi.

Siis valitsin tämän liikkeen tarjousversiosta vaihtoehdon b) eli 5100 € paketin, jossa astianpesukoneessa on kolme tasoa ja pyykinpesukoneessa on hiiliharjaton moottori (hiiliharjat ovat koneen kuluva osa, joka pitää jossakin vaiheessa vaihtaa). Hiiliharjaton moottori kestää ylikuormaakin kuulemani mukaan paremmin, mitä hiiliharjallinen. Käyntiäänenkin sanotaan olevan todella hiljainen. (Esim. tästä hiiliharjattomuudesta osattiin kertoa vain yrityksessä A ja nyt kun olen asiaa tutkinut tarkemmin olen tietenkin vakuuttunut päätökseni järkevyydestä =D )

Täti sitten vielä sai 50 € alennusta, kun nämä sedät eivät pystyneet asentamaan astianpesukonetta, koska keittiöstä puuttuu APK-kelpoinen hana. liitännät sentään muuten ovat kunnossa.

Jos olisin tehnyt päätöksen tunteella, olisi ottanut vaihtoehdon C hyvin henkilökohtaisista syistä.
Vertailu siis kannattaa aina, sillä ostaa mitä hyvänsä, mistä hyvänsä, sillä niin se on nyt vaan tyhmää maksaa liikaa. Oikeasti.


Ostoskorissa


P.S. Seuraavaksi sukellan keittökaappien ihmeelliseen maailmaan. Vaatimuksenani on, että voin säilyttää keittiössäni vanhanajan tiskipöydän, jollainen siellä on.

Comments