Skotlantilainen perunakeitto oli minulle uusi tuttavuus. Sain tämän keiton ohjeen ruoka-alan ammattilaiselta. Skotlantilainen perunakeitto on hyvää ja edullista arkiruokaa.
Tarvitset
1 pkt pekonia (n. 140 g)
2 sipulia
10 reilunkokoista perunaa
3 porkkanaa
1 lihaliemikuutio
1 tl kokonaisia mustapippureita
2-4 laakerinlehtä
suurustamiseen 1 rkl vehnäjauhoja
maitoa
Tee näin
kuori perunat ja pilko ne pieneksi
kuori porkkanat ja raasta ne karkeaksi raasteeksi
kuori sipuli ja kuutioi se
pilko pekoni
Laita kattilan pohjalle tilkka oliiviöljyä.
Paista pekoni ja sipuli ja anna hautua n. 10-15 min
Lisää joukkoon laakerinlehdet ja pippurit
Lisää perunat. Pyörittele niitä hetken pekoni-sipuliseoksessa.
Laita sitten vettä niin paljon, että perunat peittyvät juuri ja juuri. Lisää
lihaliemikuutio ja anna kiehua, kunnes perunat ovat lähes kypsiä.
Lisää porkkanaraaste ja maitoon (n. lasillinen) sekoitetut vehnäjauhot.
Lisää vielä maitoa sen verran, että lientä on riittävästi.
Anna hautua niin, että jauhot kypsyvät.
Nauti keitto hyvän leivän ja juuston kera.
Skottilaisten keittojen ohjeita
Scottish Tattie, Neep and Carrot Soup
Scottish Soup Recipes
Comments
Post a Comment