Panzanella on yksi ruoka, jossa voit hyödyntää tähteitä. Nimittäin, jos leipä uhkaa kuivahtaa se käy mainiosti tähän Italiaiseen leipäsalaattiin.
Panzanellan voi tehdä mainiosti wokkipannussa.
Itse teen tämän salaatin näppituntumalla. Mentaliteetti on se, että katsotaan, mitä kaapista löytyy. Tällä kerralla laitoin vähän salamia. Maustoin mustapippurilla, merisuolalla, balsaminco-kastikkeella sekä basilikalla.
Jos haluat katsoa jotakin ohjetta, niin suosittelen tuota Jamie Oliverin ohjetta.
Lähetetty Windows Phonesta
How to make perfect panzanella? kysytään The Guardianin sivustolla sen word of the mouth -blogissa
Jamie Oliver kokkasi tätä jossakin ruokaohjelmassaan ja hänen sivustoltaan löytyy ohje
Panzanella bread sallad -ohje löytyy Smple recipes -sivustolta
Marttojen ohjeella tehdään leipäsalaatti näin
Maku.fi ohjeistaa tekemään panzanellan näin. Siinä leipä kastellaan(?)
Glorian ohjeella panzanella valmistuu näin
Reseptitaivaan ohje näyttää tällaiselta siinä leipä paahdetaan.
Ruoka.fi kastelee myöskin leivän. Itse kallistun paahtamisen puolelle. Ohjeessa on sokeria ja se ei perinteeseen ohjeeseen kuulu.
Wikipediasta löytyy panzanellan taustaa. Tämä, kuten useammat muutkin perusruoat, on mutkistunut aikojen saatossa (elintason noustessa). Alunperin leipäsalaatti koostui leivästä, oliiviöljystä ja sipulista. Mausteena merisuolaa ja ehkä pippuria. 1900-luku on ollut muutosten aikaa myös panzanellan suhteen. Sen sisältö on saanut aivan uusia sävyjä.
Comments
Post a Comment