Voikukannuppukaprikset

Kuvat Margit Mannila

Saksin mökillä voikukannuppuja ja kokeilin tehdä yhden satsin näitä voikukannuppukapriksia. Alku näyttää ja maistuu lupaavalta. 
 






Voikukannuppukaprikset
Liemi:
2 rkl merisuolaa
3 dl vettä
3 dl voikukannuppuja

Etikkaliemi:
1 1/2 dl etikkaa
3/4 dl vettä
2 rkl sokeria
1 laakerinlehti

Huutele voikukannuput hyvin tai liota niitä viileässä vedessä muutama tunti. (Itse liotin yön yli, kun tulin sen verran myöhään mökiltä.)
Ryöppää nuppuja 2 minuuttia, siivilöi ne ja lado keitettyihin lasitölkkeihin.

Suolaliemi
Keitä suolaliemeä, kunnes merisuola on kokonaan liuennut veteen.
Kaada liemi purkkeihin nuppujen päälle, sulje kannella ja anna seistä huoneen lämmössä 3 päivää. Kaada sitten suolaliemi pois purkeista.

Etikkaliemi
Keitä etikkaliemi ja kaada se kuumana lasitölkkeihin.
Sulje kannella ja jäähdytä huoneenlämmössä. Siirrä jäähtyneet tölkit jääkaappiin ja anna voikukannuppukapristen maustua siellä vähintään kolme päivää.

Puhtaisiin purkkeihin säilötyt voikukannuput säilyvät jääkaapissa tai kylmäkellarissa kuukausitolkulla.

Voikukannuppukapriksia voi käyttää tavallisten kapristen tapaan esimerkiksi salaattien höysteenä. Kaprikset maistuvat herkullisilta myös sellaisenaan pääruoan lisäkkeenä.

Lähde:  Aamulehti  (2014) http://www.aamulehti.fi/Ruoka/1194905199271/artikkeli/yrtit+jalossa+muodossa+reseptit+voikukasta+nokkosesta+ja+valkoapilasta.html


Comments