Ladyt napsivat nokkosia

Vuoden 2017 iltapala oli 7.1.2017. Yksi Ladyista nimittäin oli reissussa ja siirsimme sitten iltapalaa hieman sen mukaan.



Kuvat Margit Mannila 

 Alkupalan alustat. Porkkana-nokkossämpylä, nokkosnäkkäri ja Vaasan tumma ruisleipä paahdettuna.


Kattaus oli jälleen aika sinivalkoinen.
Suomi 100.



Tämän vuoden ruokateemana oli  nokkonen.
Nokkosta oli mausteena:
- Lohimoussessa
- Nokkosnäkkärissä
- Koristeena alkupalautasella
- Mausteena porkkanaleivässä
- Kanttarellimuhennoksessa


Alkupala
Kuluvana vuonna aloitimme lohella. Lohta oli kolmella eri tavalla lautasella; sitruunan kera, moussena, jossa ripaus nokkosta ja kylmäsavuna. Lohen seurana oli tummaa ruisleipää ja nokkosnäkkäriä. Kylmäsavulohi oli porkkanasämpylän sisällä. Lohimousse nokkosnäkkärin päällä ja sitruunalla marinoitu lohi oli paahdetun tumman ruispalan päällä.



Pääruoka
Pulled pork ja perunasose ja kanttarellikastike maustettuna nokkosilla.

Lisukkeena höyrytettyä parsakaalia.

Jälkiruoka
Vadelmavaahto. Itse poimittuja vadelmia mökin takapihalta, turkkilaista jogurttia, kuohukermaa ja hieman sokeria  ja vaniljasokeria. Koristeena vadelmia ja jäisiä puolukoita. Mökin punaherukoista keitetty hilloke, johon oli lisätty pieni ripaus kardemummaa.


Sitten vähän teetä ja kahvia ja tietenkin vähän suklaata



Aiemmat iltapalat

Ihana ilta ja Ellen Svinhufudin kakku 2015. (8.1.2017).  

Ihanat Ladyt iltapalalla. 2016. (8.1.2017).

Iltapala yhdeksälle 2014. (8.1.2017).


Comments