Jääappelsiinit
Kuvat Margit Mannila

Tein jokin aika sitten jääsitruunoita. Tänään olivat vuorossa jääappelsiinit. 
Ohjeessa ei ole muuta sokeria kuin vaniliinisokeri. Appelsiinit olivat makeita ja makeutta tuli myös appelsiinihillokkeesta. 

Ainekset
4 kpl applesiineja

Täyte
 2 dl rahkaa
1 tl vaniliinisokeria
appelsiinien sisus - ylimääräisen mehun voit juoda tai käyttää ruoanvalmistuksessa

½ maustemittaa pomeranssinkuorta
2-3 tippaa appelsiiniöljyä
3-5 tl appelsiinimarmeladia tai -hilloketta
2 dl kermaa

(raastettua appelsiininkuorta)


Valmistusohje

1
Pese appelsiinit  kuumalla vedellä. Leikkaa niistä hatut pois. Leikkaa pohjista ohuet siivut tarvittaessa, jotta ne pysyvät pystyssä. Ole varovainen, sillä appelsiinin pohja on usein huomattavasti sitruunaa ohuempi. Koverra sitruunoiden hedelmäliha lusikalla tai greippiveitsellä siivilään. Valuta mehu kulhoon painelemalla hedelmälihaa lusikalla tai kaavi hedelmäliha kevyesti pois. 

Pastakauha on kätevä ylimääräisen mehun valuttamisessa. Nosta hedelmälihaa pastakauhaan ja anna ylimääräisen mehun valua pois. Käytä ylimääräinen mehu juomana tai ruoanvalmistuksessa.
 
2
Sekoita rahkaan vaniliinisokeri. Lisää appelsiinin sisus, johon olet laittanut ½ maustemitallista pomeranssinkuorta ja 3-5 tippaa appelsiiniöljyä.  Vaahdota kerma ja lisää se rahkaseokseen.  Sekoita. 


Lisää seokseen varovasti appelsiinimarmeladia tai -hilloa. Maista seosta välillä.

4
Kaada seos vuokaan ja laita pakastimeen kovettumaan noin tunniksi. Sekoita täytettä pari kertaa jäätymisen aikana.

5
Täytä tai pursota koverretut kuoret kukkuroilleen jäätelöseoksella. Siirrä pakastimeen ja jäähdytä kunnes jäätelö on kiinteää, noin 6 tuntia. Nosta huurtuneet sitruunat pehmenemään vähän ennen tarjoilua.


Vinkki! Voit valmistaa appelsiinien täytteen myös jäätelökoneessa. Kaada jäätelöseos koneeseen ja anna sen pyöriä kunnes seos alkaa kiinteytyä. Appelsiinien tilalla voit käyttää myös sitruunoja.

Comments