Punajuuri-suklaasämpylät

 


Kuvat Margit Mannila

 


Punajuurisämpylät oli pitkästä aikaa ohje, joka osoittautui todella hyväksi. Näitä sämpylöitä kannattaa leipoa reilusti ja laittaa pakkaseen.

Ainekset (18 kpl)

Punajuurisämpylät

  • 3 punajuurta (2½ dl raastetta)
  • 3 dl vettä
  • ½ pkt tuorehiivaa
  • 2 tl suolaa
  • 2 rkl siirappia
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 2 dl ruisjauhoja
  • 9–10 dl hiivaleipävehnäjauhoja
  • 1 d lpähkinäsekoitusta rouhittuna
  • 50 g tummaa suklaata rouhittuna

Punajuurisämpylät valmistuvat näin:

  1. Kuori punajuuret ja raasta ne hienoksi raasteeksi. Laita raaste ja siitä irtoava neste kulhoon.
  2. Kuumenna mikrossa 5 minuuttia, kunnes raaste pehmenee. Lisää kylmä vesi. Tarkista, että seos on kädenlämpöistä. Liuota hiiva joukkoon.
  3. Lisää suola, siirappi, öljy ja ruisjauhot. Alusta hiivaleipäjauhot taikinaan. Lisää lopuksi pähkinä- ja suklaarouhe.
  4. Peitä kulho liinalla ja kohota 45 minuuttia huoneenlämmössä. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja leivo sämpylöiksi.
  5. Nosta sämpylät leivinpaperin päälle pellille ja kohota vielä 30 minuuttia.
  6. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 15 minuuttia.

 Ohje löytyy tästä linkistä. (29.12.2020).

 


Comments