Liettualainen rahkakakku

 


Kuvat MM
 
Alkuperäinen ohje löytyy täältä
Kuten tavallista teen aina ohjeeseen muutoksia. Niin tälläkin kerralla.
  1. Vähensin sokerin määrää reippaasti. Pohjaan laitoin vain ½ dl sokeria. Tumma sokeri oli loppu, joten käytin tavallista. 
  2. Täytteeseen lisäsin hieman yhden purkin pohjalla ollutta hunajaa ja sokeria laitoin tähänkin vain ½ dl. Vaniljasokeria laitoin yhden lusikallisen enemmän. 
  3. Sitten laitoin aivan pienen hippusen suolaa. Suola yleensä nostaa maut esille, mutta sitä ei todellakaan saa laittaa kuin muutama hippu. Ehkä jos ajattelee maustemittaa, niin noin 1/10 osa maustemitallista eli todella, todella vähän. 
  4. En laittanut päälle ylimääräistä suklaata, sillä tässä oli mielestäni jo rasvaprosentti kohdallaan.
  5. Hyvää oli silti. Teini tuhosi puolet kakusta heti kun se oli jäähtynyt syöntikuntoon.

 

Liettualainen rahkakakku

Ainekset (20 palaa)

  • 200 g voita tai margariinia
  • 1½ dl sokeria
  • ½ dl tummaa kaakaojauhetta
  • 4½ dl vehnäjauhoja

Täyte

  • 500 g maitorahkaa
  • 150 g ranskankermaa
  • 4 munaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 rkl maissitärkkelystä
  • 2 tl vaniljasokeria

Pinnalle

  • 50 g valkosuklaata

Liettualainen rahkakakku leivotaan näin:

  1. Kuutioi voi ja mittaa sokeri, kaakaojauhe ja jauhot kulhoon. Nypi murumaiseksi seokseksi tai sekoita monitoimikoneella.
  2. Mittaa kaikki täytteen aineet kulhoon ja vatkaa vispilällä sekaisin.
  3. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 22 cm) pohjalle. Voitele reunat.
  4. Painele puolet taikinasta vuoan pohjalle ja reunoille. Voit käyttää apuna lasia, jonka pohjalla saat paineltua taikinan tiiviisti.
  5. Kaada täyte vuokaan. Ripottele loppu muruseos tasaisesti täytteen päälle.
  6. Paista 175-asteisessa uunissa noin tunti. Jäähdytä jääkaappikylmäksi.
  7. Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Koristele liettualaisen rahkakakun pinta suklaaraidoilla.

Comments