Vorschmack

Kuva MM
 
 
Kotiliedessä on klassikon ohje.  Tällä reseptillä tulee ihan älyttömän hyvä vorschmack. Sanotaan, että marsalkka Mannerheim rakasti tätä ruokaa. Mannerheim nautti vorschmackin Savoyssa

Perinteisesti ruoka tarjotaan perunoiden kanssa. Itse tein seuraksi punajuuri-vuohenjuustopiiraan, joka sekin maistui erinomaiselta. Kurkku kuuluu ehdottomasti mukaan. Kuvan annoksessa sitä ei ole.

Ravintola Kosmoksen vorschmack – alkuperäinen ohje

Tarvitset:

Iso pakillinen lihaa (10-12 kg) – roippeita, nautaa, lammasta

7-9 sipulia

2 dl valkosipulia

6-7 rasvasilliä

Lisäksi

1 plo punaviiniä

1 dl salviaa

1/2 purkkia tomaattipyrettä

lihojen haudutusliemi

vettä tarpeen mukaan

Tee näin:

  1. Kypsennä lihakuutiot 140 asteisessa uunissa kypsiksi noin 1,5 tuntia. Älä heitä lihojen haudutuslientä pois. Aja jäähtyneet lihakuutiot lihamyllyn läpi tai murskaa ne sauvasekoittimella.
  2. Kuullota kuutioituja sipuleita ja valkosipuleita voissa miedolla lämmöllä. Sipulit saavat hieman ruskistua, mutta eivät käristyä. Aja rasvasillifileet ja kuullotetut sipulit lihamyllyn läpi tai murskaa ne sauvasekoittimella.
  3. Laita lihat ja sipuli-silliseos suureen kattilaan. Lisää joukkoon lihojen haudutusliemi, punaviini, salvia ja tomaattipyree. Jos nestettä on vähän, voit lisätä joukkoon vettä. Hauduta vorschmackia yön yli vähintään 12 tuntia miedolla lämmöllä. Jos vorschmack kuivuu haudutuksen aikana, lisää pieni määrä vettä. Tarkista lopuksi suola ja lisää tarvittaessa.
  4. Tarjoile perunamuusin, suolakurkun, punajuuren ja smetanan kanssa.

Vinkki! Vorschmackia kannattaa tehdä kerralla isompi määrä, sillä silloin lopputuloksesta tulee paremman makuinen. Jos herkkua jää yli, sen voi pakastaa pieniin annoseriin tai umpioida lasipurkkeihin. 

 

Marsalkan ruokatottumuksista on kirjoitettu paljon.  Linkistä löytyy Maaseudun Tulevaisuuden kirjoitus.

 

Comments