Lampaankääpäpiirakka

Kuva MM
 
  
Lampaankääpä on erinomainen ruokasieni. Se sopii niin pihveiksi sellaisenaan tai raastettuna. Se sopii erinomaisesti myös piirakan täytteeseen. 
 
Pohjataikinana käytin ihan tavallista suolaisen piirakkapohjan ohjetta

Suolainen piirakkapohja

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 ripaus suolaa
  • 150 g voita tai margariinia
  • 1 kananmuna
Nypi vehnäjahuhot, suola ja voi/margariini. Lisää lopuksi kananmuna. Sekoita ja laita taikina viileään tunniksi.  
 
Täyte
 
n. 300 g lampaankääpää pieneksi silputtuna
1-2 pakettia Cantadou piparjuurituorejuustoa.
valkopippuria
suolaa
2 sipulia
 
 
Päälle
 
1 dl kermaa 
½ dl vettä
2 kananmunaa
ripaus suolaa
 
Tee näin
 
Kuori sipulit ja pilko ne pieneksi, kuullota pannulla.
Lisää pannulle sienet ja paista niitä hetki
Lisää piparjuurijuusto ja mausteet.
Tarkista suola.

Levitä vähän jäähtyneenä piirakkapohjan päälle.

Sekoita kananmunat ja kerma ja vesi ja kaada täytteen päälle.

Paista 200 C uunissa noin 30-35 minuuttia.
 
 
 
 

Comments