Pippuriprinssi

Kuvat MM  
 
 
Sarvet olivat suosittua tarjottavaa joskus muinaisuudessa. Yleensä täytteenä oli juustoa ja päällekin ripoteltiin juustoa.
 
Prinssinakkien ajatuessa jääkaappiini perjantaina ostoksilla käynnin yhteydessä, päädyin lauantaina tekemään  sarvia. Koska jääkaapissani oli ennestään pippurituorejuustoa, päädyin yhdistämään nämä kaksi aineista. Syntyi pippuriprinssi, joka maistuu vallan mainiolta.
 
Nakit eivät ihan riittäneet, koska tapoihini kuuluu tehdä kerralla aina vähintään komppanialle. Loput sarvista saivat täytteeksi kanttarellia, jossa oli paistettua sipulia sekä pieni loraus kermaa.
Pippurijuustoa riitti kanttarelleille ja se sopi myös niiden seuraan varsin mukavasti. 
 
Pippuristen sarvien päällä raastoin myllystä ripauksen pippuria. 
 
Sopiva ohje sarville löytyy esimerkiksi MyllynParas -sivustolta.
 

Ainekset noin 20 kpl annosta

7½ dl Myllyn Paras Hiivaleipävehnäjauhoja (tai vehnäjauhoja ja  2 dl ohrajauhoja)
1 tl suolaa
200 g voita tai margariinia
2½ dl maitoa
50 g hiivaa
200 g juustoraastetta
 
Voiteluun:
munaa
 
Koristeluun:
juustoraastetta ja (unikonsiemeniä)

Ohje

  1. Sekoita vehnäjauhot ja suola keskenään. Nypi rasva jauhojen kanssa murumaiseksi seokseksi. Murenna hiiva kädenlämpöisen maidon joukkoon. Lisää maitoseos yhdellä kertaa jauhoihin ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  2. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja kaaviloi taikinasta kaksi noin 30 cm:ä halkaisijaltaan olevaa ympyräistä taikinapohjaa. Leikkaa ne taikinapyörällä kumpikin kymmeneen sektoriin, jolloin saat kolmioita. Jaa juustoraaste kolmioille, kierrä ne rullalle ja muotoile sarviksi.
  3. Anna sarvien kohota liinan alla. Voitele sarvet munalla ja ripottele pinnalle juustoraastetta ja halutessasi unikonsiemeniä. Paista 225-asteessa n. 15 minuuttia.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras
 

 

 

Comments