Kuvat Margit Mannila
Päärynäpiirakkaan tavataan käyttää Suomessa säilykepäärynöitä. Tein tämän piiraan kuitenkin ihan tuoreista, vähän ylikypsistä päärynöistä. (Niistä tulee parasta piirakkaa.)
Tarvitset 4-6 päärynää.
Kuori päärynät, halkaise pitkittäin ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi.
Taikina
100 g voita tai margariinia
½ dl sokeria (ohjeessa oli 1½ dl)
2 munaa
3 dl venhnäjauhoja
1 tl kanelia
1 tl leivinjauhetta
Päälle
Päärynät, jotka on leikattu ohuiksi siivuiksi.
Mascarponea ja Creme
1 tl kanelia
n. ½ dl hunajaa
Lopuksi
Pinnalle mantelilastuja, voit myös halutessasi laittaa rusinoita.
Paista 200 C lämmössä n. 35 min.
Tarjoa vaniljajäätelön tai kermavaahdon kera.
Myös maustamaton jogurtti sopii tämän kanssa.
Comments
Post a Comment