Sunnuntailounas

Sunnuntailounas kuudelle koostui tänään naudasisäfilepihveistä, kermaistapippurikastikkeesta, perunoista, lisäkkeenä olleista porkkanasuikaleista, tomaatista ja kurkusta. Otin lihan lämpiämään jo aamupäivällä hyvissä ajoin ennen paistamista. Maustoin sen kevyesti mustapippurilla (suoraan myllystä) ja oliiviöljyllä. Suola raastettiin pihvien päälle vasta paistamisen jälkeen.
Koska paikalla oli luonnostaan useampi lapsi, en lähtenyt tekemään pihviateriasta liian hienoa tai mausteista, vaan tein ihan perusaterian.
Paistan kaiken valurautapannulla, sillä se on mielestäni ainoa oikea pannu.
Tomaatit ja kurkut asettelin annospaloiksi suoraan lautaselle.
Kermainen pippurikastike sai liemeensä hieman valkopippuria ja mustapippuria jauheena sekä kokonaisia mustapippureita.



Hintaa 6 hengen aterialle tuli yhteensä n. 27, 68 €.
Tarvikkeet
hieman yli kilo naudan ulkofilettä (21 €)
tomaatit 1 €
kastike 1,50 €
kurkku 1 €
porkkanoita kilo 1,69 €
paistamiseen käytetty rasva, maustamiseen käytetyt pippurit, oliiviöljy, porkkanoiden päälle voita 0,50 €
perunat 0,45 € (noin kilo)
pihvin koristeena käytetyt tuorejuustonokareet n. 0,50 €
Yhteensä 27,68

Eli annoksen hinta kuudelle 4,61 € ja jos ajatellaan, että neljä jakaisi kilon palan lihaa ja söisi muuten saman verran lisukkeita, niin hintaa tulisi 6,92 €/annos. Mitäs se hampurilaisateria taas maksoikaan?

Ostoskorissa




Comments