Tomaattiset minipatongit ja tomaattitäytteinen leipä


Pirkka-lehti on tunntettu laadukkaista ruokaohjeista ja onneksi nuo mainiot reseptit löytyvät myös verkosta, jos omien arkistojen logiikka ei satu toimimaan. Tomaattiset minipatongit ovat yksi kiva ohje. Minipatongit ovat herkullisia höyryävän keiton kanssa tai ihan sellaisenaan tai tuorejuuston kanssa tarjottuina alkupaloina tai eväsleipinä.

Minulla on tapana työntää pippuria vähän joka paikkaan ja usein ripautan taikinaan mustapippuria ja sitten vähän vielä paprikajauhetta.

Pirkan ohjeessa neuvotaan käyttämään ½ litraa tomaattimehua, mutta kannattaa leipoa patonkeja koko litrasta, sillä kyllä ne syödyksi tulevat.



Tomaatti on yksi suosikeistani. Tapanani on leipoa tomaattitäytteinen leipä, jos pizzanleivontaurakan jälkeen taikinaa on vielä vähän jäljellä, mutta täytteet näyttävät loppuvan kesken.
Tee näin: kaulitse taikina levyksi, ihan kuin tekisit vaikkapa kanelipullaa. Levitä päälle tomaattikastike, hieman oregaanoa, halutessasi lisäksi kuivattua sipulirouhetta tai ruohosipulisilppua, kääri rullalle, tee pintaan viiltoja terävällä veitsellä, "voitele" kylmällä vedellä ja paista 225 C uunissa noin 25 min/puoli tuntia. Nauti tuorejuuston ja hyvän keiton kanssa.

 




Comments