Kantarellikastike


 Kantarellikastikkeeseen tarvitset noin 1-1½ litraa tuoreita kantarelleja
voita
2 rkl vehnäjauhoja
hieman valkopippuria
½ tl suolaa
n. 5 dl vettä
2 dl kermaa
koristeeksi ripaus persiljaa, ruohosipulia tai timjamia

Puhdista sienet.
Laita sienet kuumalle pannulle ja paista niitä, kunnes neste on haitunut.
Lisää voi ja pyörittele sieniä hetki voissa.
Lisää vehnäjauhot siivilän läpi (ettei tule paakkuja).
Kun jauhot ovat saaneet hieman väriä, lisää vesi. Anna kiehua ja säädä lämpötila pienemmäksi.
Kun kastike on kiehahtanut ja hautunut n. 15 min. lisää kerma, suola ja valitsemasi yrtti. Tarkista maku. Tarjoile perunoiden ja hyvän pihvin kera.



Lähetetty Windows Phonesta

Comments