Hävikkiviikko


Kuluva viikko on ollut ns. hävikkiviikko. Tämä tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran menneenä vuonna. Tapahtuma on Kuluttajaliiton organisoima. Tällä viikolla on siis kehoitettu kiinnittämään huomiota siihen, miten voi omassa keittössään vähentää ruoantähteitä. 

Ruokaa menee eniten hukkaan kotitalouksissa. Hävikki onkin melkoista. On laskettu, että n. 20-30 kiloa täysin käyttökelpoista ruokaa menee roskiin vuodessa/asukas. Se on myös rahallisesti melkoinen lovi. Jostakin olin näkevinäni sellaisen luvun, että roskiin menevän ruoan arvo on yli 500 €/kotitalous.

Hävikkiviikon tarkoituksena on saada ihmiset ajattelemaan omaa käyttäytymistään, todetaan Akavan sivustolla.

Martat vinkkaavat eri ruoka-aineiden jämien käytöstä. Marttojen mukaan ruoan hävikkiä voi pienentää hyvällä suunnittelulla.


Lähetetty Windows Phonesta

Comments