Kompostori

Tuli sitten hankittua kompostorikin. En ole aiemmin omistanut tällaista lämpökompostoria, vaan olen heitellyt kompostin pihan perälle ja olen lähinnä kompostoinut puutarhajätteitä. Nyt tarkoituksenani on kompostoida myös mökin ruoanjätteet.


https://www.agrimarket.fi/Liitetiedostot/Upload/lampokompostori_aerobin_200_de_luxe.JPG

 Kuva https://www.agrimarket.fi/Liitetiedostot/Upload/lampokompostori_aerobin_200_de_luxe.JPG

Jos kompostori osoittautuu hyväksi, hankin toisen samanlaisen 400 L:n mallin. Nyt tyydyin tähän 200 litraiseen. Alku vaikuttaa lupaavalta. Laitoin pohjalle hieman koivunlehtiä ja muutamia kasvien juuria ja sitten ruoanjätteitä. Lämpötila nousi heti noin 20 asteeseen ja kun tänään kurkkasin kompostiin se tosiaankin tuntui lämpimältä.

Argimarket myy kompostoreita.  Ja koska niistä saa tätä kuuluisaa bonusta, on hintakin sen mukainen. Päädyin ostamaan ko. paikasta tämän mallin. Onnistuin saamaan jopa vähän alennusta.Biolanin kompostoreilla on hintaa aika reilusti. En ole oikein varma, kannattaako kompostorista maksaa lähes  1000 € ja mikä muovissa maksaa?

Meidän talo, vertailu

Netrauta.fi -sivustolla on erilaisia kompostereita.

Harkitsen hankkivani mökille kompostoivan kuivakäymälän joko tulevana kesänä tai sitten seuraavana kesänä. Se lisää käyttömukavuutta.

Comments