Pizzauuni ulkokeittiöönMinua on ruvennut kiinnostamaan pizzauuni. Pizzauuniin voi laittaa paistumaan laatikoita ja rieskaa. Mitä enemmän tätä ajattelen, sitä mielenkiintoisemmaksi ajatus muuttuu. En kyllä ole ihan varma, onnistuuko tällaisen kapistuksen tekeminen ihan tätienergialla, mutta jos onnistun tekemään perustukset ja muut systeemit, niin...en epäile etten onnistu. Naapuristossa on setiä, jotka ovat näppäriä. Heiltä voi aina kysyä neuvoa.

Ihan tämän kesän hommia pizzauunin rakentaminen ei taida kuitenkaan vielä olla. Haluan saada mökin sisällä ensiksi paikkoja vähän kuntoon jotta siellä on mukava viettää aikaa ja tehdä sitten tällaisia pikkuprojekteja.Pizzauunin rakentamiseen liittyviä oheita näyttää löytyvän netistä jonkin verran. Esim. Yhteishyvässä on selkeät ohjeet uunin rakentamiseen.

Tuulikummun keittiössä-blogissa on myös ohjeet uunin valmistamiseen. Muotin sijaan käytetään muuraamisen apuna hiekkaa.

Erinomaiset ohjeet ja kuvat löytyvät myös postauksesta Näin Pizzauunimme tehtiin. Blogissa todetaan näin:
"Koska kyseessä on lähes kaksi tuhatta kiloa painava kokonaisuus, kannattaa perustusten tekoon paneutua perusteellisesti. Jossain lehdessä esitelty puuperustus tuntuu  aika heppoiselle ratkaisulle; ei ehkä kannata mennä sieltä,missä aita on matalin ja todeta vuosien kuluessa, että puu pehmenee, mutta kivi olisi ollut ikuista. Meidän pihamaamme on onneksi kuivaa kangasmaastoa, eikä routimisesta ole ollut ongelmia. Kaikesta huolimatta uunin perustukseksi valettiin laatta. Uunin alaosa muurattiin harkoista siten, että väliseinä jakaa tilan kahteen osaan, joihin voi varastoida polttopuita. Molempien osien suuaukot tehtiin vanhoista purkutiilistä."

Hyvä kommentti. Olen samaa mieltä, että kun ja jos hommaan kerran ryhtyy ei tosiaan kannata tehdä systeemiä vähän sinne päin, vaan tehdä kunnon perustukset ja hormi tiilestä jne, kuten esim. tuossa videolla oleva tekijä toteaa kommentissaan.Ohjeet videolla pizzauunin tekemiseen vaihe-vaiheelta.


Lähetetty Windows Phonesta

Comments