Kuvat Margit Mannila
Eilisestä jogurtti-mustaherukkayhdistelmästä innostuneena päätin kokeilla mustaherukkaa juustokakkuun. Olen tehnyt juustokakkuja vadelmasta, mangosta, mansikasta ja muusta, mutta mustaherukka on jäänyt kokeilematta. Tuumasta siis toimeen.
Laitoin kakun päälle mustaherukkasosetta, joka on aika makeaa ja kiinteää. Siihen ei tarvittu liivatetta. Siitä syystä en laittanut kerma-juustoseokseen paljoakaan sokeria. Ohjeessa oli 2 dl, minä laitoin vajaan ½ dl ja 1 rkl vaniljasokeria. Marjojen päälle laitoin sulamisvaiheessa myöskin ½ dl sokeria ja 1 rkl vaniljasokeria.
Annoin niiden sulaa hitaasti huoneenlämmössä ja laitoin hieman sokeria ja vaniljasokeria. Jätin sulaneet marjat suhteellisen kokonaiseksi. Painelin niitä kevyesti rikki lusikalla.
Laitoin kakusta pienen koepalan pakkaseen, jotta näen miten se käyttäytyy siellä ja pysyn arvioimaan hieman sulamisaikaa.
Comments
Post a Comment