Pätkä perheeni puhelinhistoriaa

 KuvatMargit Mannila

Tässä on sitten muutama kännykkä. Kolme vanhaa Nokian alimmasta rivistä ovat edelleen täysin käyttökuntoisia. Tuo oikeassa reunassa oleva malli on edelleen käytössä. Se on ns. kotipuhelin, joka on aina äänet päällä. Siitä tavoittaa yleensä soittamalla. 

Oma suosikkini näistä on tuo Nokian simpukkapuhelin. Aivan mainio värkki. Erityisesti silloin kun meillä oli hevonen, se oli erinomainen takataskussa tallitouhuissa. Kansi suojasi, että se ei mennyt itsestään päälle. Se kesti hyvin kosteutta sekä pölyä. Pari kertaa puhdistin sen sisuskalut hiekasta, kun se lakkasi toimimasta, mutta sen jälkeen se taas toimi mainiosti.

Huonoin, mielestäni on ylärivissä vasemmalla oleva puhelin. En oppinut käyttämään sitä koskaan kunnolla. Se oli kömpelö ja kaikella tavalla hankala. Ensimmäinen kosketusnäytöllinen puhelin oli myös kökkö. Punainen puhelin oli mielenkiintoinen. Se oli yhden tyttäreni käytössä. Puhelin oli muistaakseni muutaman kerran rikki takuuaikana. Lumia-malli (turkoosi) on sitten ollutkin viimeinen Nokia-puhelimeni.


Comments