Jääsitruunat


Kuvat Margit MannilaJääsitruunat on helppo jälkiruoka. Siis jos pitää sitruunasta. Tätä ei kannata oikein muille tarjota kuin aidoille faneille. Tuli tehtyä hieman suurempi annos kerralla. On sitten, mistä ottaa. Tosin tällaisessa suuremmassa erässä en käytä ihan kaikkien hedelmien sisältöä. Siitä nimittäin tulee aika tujua. Ja sitruunoiden kohdalla kannattaa huomioida myös se, että eri yksilöiden happamuustaso vaihtelee aika paljon, joten kannattaa maistaa ennen kuin laittaa mehua liikaa. 

Jos mehua jää paljon voit tehdä esimerkiksi sitruunapastaa tai pakastaa mehun vaikkapa rahkapurkissa ja käyttää ruoanvalmistuksessa myöhemmin. 

Itse vähän varioin tuota ohjetta, kuten tapani on, mutta tuo perusohje siis oli lähtökohtana.
Raastoin mm. limen- ja sitruunankuorta  snadisti. Laitoin hieman sitruunaöljyä ja hippusen mausteita.

Niin ja tässäkin nuo kananmunakotelot toimivat mainona alustana. Sitruunat pysyvät pystyssä mainiosti ja tuohon päälle voi sitten jäätymisen jälkeen laittaa muovipussin, niin eivät ylimääräiset maut tartu herkkuun, jos säilytät näitä vähän pidempään.
Ainekset
4 kpl sitruunaa

Täyte
 2 dl rahkaa
1 dl hunajaa
1 dl sitruunamehua - jos et tykkää ihan niin voimakkaasta, niin ½ dl saattaa riittää.
2 dl kermaa

Valmistusohje
 1
Pese sitruunat kuumalla vedellä. Leikkaa sitruunoista hatut pois. Leikkaa pohjista ohuet siivut, jotta ne pysyvät pystyssä. Koverra sitruunoiden hedelmäliha lusikalla tai greippiveitsellä siivilään. Valuta mehu kulhoon painelemalla hedelmälihaa lusikalla.

2
Sekoita rahka ja hunaja vispilällä tasaiseksi. Lisää sitruunamehu ja sekoita. Vaahdota kerma ja lisää se rahkaseokseen. Kaada seos vuokaan ja laita pakastimeen kovettumaan noin tunniksi. Sekoita täytettä pari kertaa jäätymisen aikana.

3
Täytä tai pursota koverretut kuoret kukkuroilleen jäätelöseoksella. Siirrä pakastimeen ja jäähdytä kunnes jäätelö on kiinteää, noin 6 tuntia. Nosta huurtuneet sitruunat pehmenemään vähän ennen tarjoilua.

Vinkki! Voit valmistaa sitruunoiden täytteen myös jäätelökoneessa. Kaada jäätelöseos koneeseen ja anna sen pyöriä kunnes seos alkaa kiinteytyä. Sitruunoiden tilalla voit käyttää myös appelsiineja. 


Jos sitruunapäivän tunnelmat kiinnostavat myös Tädin eläintarhasta löytyy kuva.

Comments