Kalkkunaa jogurttikastikkeella





Kuva Margit Mannila

Kalkkunaleikettä ja uuniperunoita jogurttikastikkeella.

Kalkkunaleikkeet oli leikattu omituisesti syiden suuntaan, Tämä leikkaamistapa tekee niistä sitkeitä. Lienee tavoiteltu suurta kokoa ja siinä onnistuttu, mutta   siinä menetetään mureudessa kyllä todella paljon.

Tarvitset
perunoita
porkkanoita
kalkkunaa tai broileria
jogurttia (mielellään turkkilaista tai kreikkalaista. Maustamaton jogurtti käy myös, mutta on löysää.)
mausteita
valkopippuria
paprikajauhetta
currya
suolaa

1 sitruuna
 
Tee näin

Pese ja lohko perunat ja muut käyttämäsi juurekset/kasvikset.
Laita uuni 225 C.
Laita kasvikset peltille ja lorauta päälle oliiviöljyä, suolaa ja pippuria. Laita uuniin ja kasvisten päälle leivinpaperi, jonka otat pois vähän ennen paistamista.
Kasvikset  kypsyvät n. 20-25 minuutissa.

Kun kasvikset ovat uunissa alkaa kalkkunan paistaminen.

Paistoin kalkkunaleikkeet rautapadassa. Laitoin ensiksi pohjalle voita ja vähän öljyä ja siihen mausteet. Käytin hieman valkopippuria, paprikajauhetta sekä currya. Lisäksi pesin luomusitruunan huolella ja otin siitä kuorimaveitsellä ohuita siivuja (niin että valkoinen osa kuoren alla ei tule mukaan. Se on kitkerän makuista.)
Kun rasva on kuumaa pyöräytä leikkeet siinä, jotta ne saavat maustetta pinnalleen.
Lisää sitruunan mehu ja hieman vettä, jotta lihat hautuvat ja saat riittävästi lientä kastiketta varten.

Ota n. 4-5 rkl lientä padasta, sekoita siihen jogurttia, tarkista suola ja lisää esimerkiksi kevätsipulia silppuna.

 
 

 

Comments