Kuvat MM
Foccacia on italialainen leipä, jonka kuohkeus perustuu hitaaseen taikinan nousemiseen.
Itse teen foccacian usein lauantaisin, sillä se on mukavaa syötävää salaatin kanssa saunan jälkeen.
Tee taikina vuokaan, jossa voit myös paistaa leivän.
Tarvitset
2 ½ - 3 dl vettä
pieni pala hiivaa (n. 1/5-osa normihiivapaketista)
1 ½ tl suolaa
1 rkl hunajaa tai sokeria
loraus oliiviöljyä (n. ½ dl)
vehnäjauhoja (käytän ns. 00 -jauhoja, joista leivon myös pizzapohjan)
Taikina saa olla löysähköä, joten jauhoja menee noin 5-7 dl tähän määrään.
Paistolämpötila + 250 C
Tee näin
- Sulata hiiva ensiksi nesteseen.
- Sen jälkeen muut ainekset.
- Jätä taikina lepäämään, peitä muovilla ja pyyhkeellä.
- Vaivaa uudelleen ja laita se jääkaappiin vähintään tunniksi.
- Kun otat sen pois jääkaapista, vaivaa jälleen. Ja jätä kohoamaan.
- Anna taikinan kohota rauhassa vähintään tunti.
- Kaada päälle oliiviöljyä ja painele koloja sormilla.
- Laita koloihin oliiveja, fetaa, tomaatteja tms.
- Ripottele päälle hieman suolaa.
- Paista + 250 C uunissa noin 20-30 min riippuen uunistasi, vuoan koosta (leivän paksuus).
Comments
Post a Comment