Kesäkurpitsaa sienitäytteellä

 

Kuva Margit Mannila

 

Innostuin käyttämään loput kesäkurpitsat menneenä viikonloppuna sienien kera.  

 

Tarvitset

Kesäkurpitsoita

Sieniä (minulla oli herkkutatteja) noin 1 litra

2--3 sipulia 

Tomaattipestoa pieni purkki. 

2 pussia Mozzarellajuustoa (mikä muu tahansa käy) 

valkopippuria

suolaa

muita mausteita makusi mukaan 

 

Tee näin

  1. Halkaise kesäpurpitsat pituussuunnassa. Poista niistä siemenet ja laita voideltuun vuokaan.  Halutessasi voit ripotella niiden päälle merisuolaa, jonka otat pois ennen täyttämistä. Suola imee ylimääräisen nesteen kurpitsoista.
  2. Kuori sipulit ja pilko puhdistetut sienet. Kuullota sipulit paistinpannulla ja lisää joukkoon sienet. Paista, kunnes sienistä on kaikki neste haihtunut.
  3. Mausta sienet suolalla, valkopippurilla ja muulla haluamallasi mausteella. Esimerkiksi curry tai sitruunaruoho sopivat. 
  4. Laita pestoa kurpitsojen pinnalle.
  5. Viipaloi juusto tai jos käytät juustoraastetta tai siivuja, laita se seuraavaksi.
  6. Täyte juuston päälle.
  7. Laita paistos uuniin 180 C ja anna olla noin 1 h- 1½ tuntia, kurpitsojen koosta riippuen. Tykkään itse kun kurpitsa on vähän ylikypsää.
  8. Tarjoile (valkosipuli)leivän ja salaatin kera.

Valkosipulileipä on erityisen hyvää tämän ruoan kanssa. 

 

En laita nestettä erikseen vuokaan, sillä kurpitsoista irtoaa tarpeeksi nestettä. 

 

 

 

 

Comments