Kuva Margit Mannila
Innostuin käyttämään loput kesäkurpitsat menneenä viikonloppuna sienien kera.
Tarvitset
Kesäkurpitsoita
Sieniä (minulla oli herkkutatteja) noin 1 litra
2--3 sipulia
Tomaattipestoa pieni purkki.
2 pussia Mozzarellajuustoa (mikä muu tahansa käy)
valkopippuria
suolaa
muita mausteita makusi mukaan
Tee näin
- Halkaise kesäpurpitsat pituussuunnassa. Poista niistä siemenet ja laita voideltuun vuokaan. Halutessasi voit ripotella niiden päälle merisuolaa, jonka otat pois ennen täyttämistä. Suola imee ylimääräisen nesteen kurpitsoista.
- Kuori sipulit ja pilko puhdistetut sienet. Kuullota sipulit paistinpannulla ja lisää joukkoon sienet. Paista, kunnes sienistä on kaikki neste haihtunut.
- Mausta sienet suolalla, valkopippurilla ja muulla haluamallasi mausteella. Esimerkiksi curry tai sitruunaruoho sopivat.
- Laita pestoa kurpitsojen pinnalle.
- Viipaloi juusto tai jos käytät juustoraastetta tai siivuja, laita se seuraavaksi.
- Täyte juuston päälle.
- Laita paistos uuniin 180 C ja anna olla noin 1 h- 1½ tuntia, kurpitsojen koosta riippuen. Tykkään itse kun kurpitsa on vähän ylikypsää.
- Tarjoile (valkosipuli)leivän ja salaatin kera.
Valkosipulileipä on erityisen hyvää tämän ruoan kanssa.
En laita nestettä erikseen vuokaan, sillä kurpitsoista irtoaa tarpeeksi nestettä.
Comments
Post a Comment