Kuvat MM
Omenapiirakka oman puutarhan omenoista on tärkeä rituaali.
Teen aina hieman erilaisen ensimmäisen ja seuraavan sitten suosikkiohjeellani.
Tarvitset
4-6 omenaa
1 sitruuna
n. 50 g manteleita
1/2 tl pomeranssinkuorta
1/2 tl inkivääriä
1-2 tl vaniljasokeria
150 g voita
n. ruokalusikallinen sokeria
Hyppysellinen suolaa
4 dl vehnä- tai kaurahiutaleita
Tee näin
1. Huuhtele omenat ja lohko ne ja laita voideltuun uunivuokaan.
2. Pese sitruuna ja raasta hieman sen kuorta ja ripottele sitä omenoiden pinnalle. Sitten halkaise sitruuna ja purista siitä mehu omenoiden pinnalle.
3. Ripottele omenoiden päälle sokeri ja mausteet.
4. Rouhi manteleita hieman. Ne saavat jäädä suuriksi. Ripottele myös ne omenoiden päälle.
5. Laitoin omenoiden päälle 250 g poimimiani karpaloita. En ole aiemmin kokeillut.
6. Nypi voi, sokeri ja suola hiutaleiden kanssa ja laita seos piirakan päälle.
7. Paista 180 C lämmössä noin 45 min-1 h.
8. Tarjoile jogurtin, jäätelön tai vaniljakastikkeen kera.
Comments
Post a Comment